Haberler

Açlık Grevindeki Emekli Astsubaylara Re'sen Emekliler Derneği'nden Destek

Türkiye Astsubaylar Derneği'nin özlük haklarına dikkat çekmek için başlattığı "Açlık grevi' eylemine Re'sen Emekliler Derneği destek verdi.

Türkiye Astsubaylar Derneği'nin özlük haklarına dikkat çekmek için başlattığı "Açlık grevi' eylemine Re'sen Emekliler Derneği destek verdi.

Özlük haklarının iyileştirilmesi için "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları ile Abdi İpekçi Parkı'nda 4 gündür 'Açlık grevi' eylemi yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyelerine destekler sürüyor.

Abdi İpekçi Parkı'ndaki eyleme Re'sen Emekliler Derneği destek ziyaretinde bulundu. Bir açıklama yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser, son 10 yılda Türk Silahlı Kuvvetleri'nde intihar eden personel sayısının operasyonlarda şehit düşen personel sayısını geçtiğinin altını çizdi. İntiharların incelemesi gerektiğini belirten Keser, intihar edenlerin tamamının yoksulluk sınırını altında olduğuna dikkat çekti. Keser yaptığı açıklamada, "Senelerdir Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmış bütün insanlar artık emeklilikten sonra böyle bir vaziyete düşmek istemiyorlar" ifadelerine yer verdi.

Re'sen Emekliler Derneği yönetim Kurulu başkanı Servet Kahramaner ise eylemin dördüncü gününde rahatsızlanan arkadaşlarına 'Geçmiş olsun' dileklerini ilettiğini belirterek, yıllardır canları pahasına çalışan meslektaşlarının düştüğü bu durumu protesto etmek için geldiklerini kaydetti. Kahramaner, astsubayların emekli olduklarında düşük maaş aldıklarını vurgulayarak özlük haklarının düzeltilmesini istedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Keser Tsk Politika Güncel Haberler

title