Haberler

Acılı Baba Doğan, Atlasjet Sahibi Ersoy'un Açıklamalarını Değerlendirdi

Atlasjet sahibi Murat Ersoy'un 2007 yılında Isparta’da düşen uçakla ilgili sarf ettiği, "Uçağın uçuş kabiliyeti yoktu" sözleri, kazada hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan’ın babası Nevzat Doğan tarafından “Malumun ilanı” olarak değerlendirildi.

Atlasjet sahibi Murat Ersoy'un 2007 yılında Isparta'da düşen uçakla ilgili sarf ettiği, "Uçağın uçuş kabiliyeti yoktu" sözleri, kazada hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan'ın babası Nevzat Doğan tarafından "Malumun ilanı" olarak değerlendirildi.

Kasım 2007'de Atlasjet'e ait İstanbul- Isparta seferini yapan uçak düşmüş, kazadan kurtulan olmamıştı. Halen davası süren kazayla ilgili şirket sahibi Murat Ersoy'un bir başka duruşmada sarf ettiği "Uçuşları yapabilecek kabiliyette olmayan havayolu şirketinden kiralanan bir uçak Isparta'da düştü. Eğer filoda olmayan uçaklar, tur operatörlerine pazarlanmasaydı, bu uçak Isparta seferini yapmayacak, bu elim olay da yaşanmayacaktı" sözleri tartışmalara neden oldu.

Kazada hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan'ın babası Nevzat Doğan, Murat Ersoy'un ifadeleriyle ilgili "'Malumun ilanı' diye eski bir tabir vardır. Bu bilinen bir şeydi. Bu uçağı Atlasjet'e kiralaya firmanın yetersiz olduğunu, uçakların bakımsız olduğunu, arızalı olduğunu bizler biliyorduk. O dönemdeki bütün sivil havacılık camiası da biliyordu. Bunu tek bilmeyen herhalde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ydü. Dolayısıyla bu şirketin uçuşlarını durdurmadı" dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bahsi geçen şirketleri sürekli denetleyerek 50-60 civarında eksik bulduğunu dile getiren Doğan, "Bu eksiklerin hepsi uçağın hareket etmemesini gerektiren eksikler. Bütün bunları bütün camia biliyor. Murat Ersoy efendi dahil bütün camia bunu biliyor. ve bugün başka bir davada 'müdürlerim beni kandırdılar, kazıkladılar. Benim şirketimi ele geçirmeye çalıştılar' derken ağzından kaçırıyor. 'Benim uçaklarımı daha ucuz fiyatlarla Suudi Arabistan Havayolları'na kiraladılar. Uçağım kalmadı elimde. Kendi uçuşumu yapabilmek için de uçma yeteneği olmayan ya da eksik olan başka bir şirketten uçak kiralamak zorunda kaldık. O olmasaydı Isparta kazası olmayacaktı' diyor. Bu malumun ilanı. Kendi ağzıyla yakalanması. Düne kadar ben bunları bilmiyordum diyordu. Ama o şirketin yeteneksiz olduğunu biliyordu. Sivil Havacılık Kurumu da biliyordu ama uçuşlarını engellemedi. Engellemiş olsaydı bu kadar canı kaybetmeyecektik biz" şeklinde konuştu.

Murat Ersoy'un anlattıklarını bir dilekçeyle devam eden mahkemeye aktaracaklarını söyleyen Doğan, "Dava sil baştan olmayacak ama çok şey değişecek. Bizim şimdiye kadar iddia ettiğimiz 'uçak bile bile arızalı uçuruldu' tezini doğrulayan, sanıklardan birinin ifadesi var. Savcı mütalaasını verdi. Orada Murat Ersoy için beraat istedi. Şimdi tekrar gözden geçirmek zorunda. Adam suçunu itiraf etti. Çünkü o müdürler kiralamadılar. Şirket sahibi olarak kira sözleşmesinin altında Murat Ersoy'un imzası var. Dava bizim istediğimiz yönde, farklı bir yön değiştirmeyecek. Bizim avukatlarımızın istediği bir şey var. 'Kasıtlı ihmal', savcının mütalaası 'adam öldürmek' diyor. Avukatların iddiası da 'kasıtlı ihmal'. Yani, bu uçakta bu arızalar varsa kaza olma ihtimali yüksek. O zaman kasten siz bunu uçurdunuz. Evet ihmal var ama kasıtlı ihmal" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Doğan Murat Ersoy Atlas Jet Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title