Haberler

Abhazlar sürgün ateşini 151. Kez yaktı

Güncelleme:

1864 Kafkas Sürgünü Türkiye'de yaşayan Abhazlar tarafından Kocaeli Kefken Babalı sahilinde yapılan etkinliklerle sürgün ateşi yakılarak anıldı.

Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu ve Sakarya Abhaz Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen sürgünü anma programına Abhazya Devleti Başbakan Yardımcısı Şamil Ardzınba, Abhazya Demografya Başkanı Vadim Haraziya, Abhazya Müftüsü Salih Kurshaliya, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoş, Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç ve çok sayıda Abhaz kökenli vatandaşlar katıldı. Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba ise sine vizyon aracılığı ile Abhaz Diasporasına gönderdiği mesajında geçmişi unutmadan geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz dedi.

Kandıra Karaağaç köyünde bulunan Sürgün alanında yapılan programa kuranı kerim okunarak başlanırken Abhazya Müftüsü Salih Kurshaliya tarafından dua ile son buldu. Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç"Bu gün bizler için yas tuttuğumuz bir gün anavatanlarından zorla sürgün edilen atalarımızı anıyoruz geçmişi unutmadan, geçmişe takılmadan geleceğe yürüyeceğiz nesillerimiz dünya var oldukça abhaz olduklarını unutmayacaklar" dedi. Abhazya Devleti Başbakan Yardımcısı Şamil Ardzınba ise"Sürgünle bizlerden zorla koparılarak Anadolu topraklarına gönderilen kardeşlerimizi hiçbir zaman kendimizden ayrı tutmadık hep içimizde oldular, şimdi bağımsız bir devletimiz var Türkiye'de yaşayan Abhaz kardeşlerimizle iyi günümüzde acılı günlerimizde birlikte oluyoruz gelecek zamanda aramızdaki ilişkiler daha da üst seviyelere taşınacaktır" dedi.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Basın Sekreteri Atilla Sağım"Sürgün ateşini 151. Kez yaktık bir daha dünyanın hiçbir yerinde sürgünler yaşanmaması için, Abhaz kadınları 151 yıldır siyah giyerek yaşanan bu trajediyi hep canlı tuttular Karadeniz'in karanlık sularında hayatlarını kaybedenlerin anısına. Bu günkü nesiller olarak bizlerin var olması için hayatlarını sürgün yollarında kaybeden atalarımızı rahmetle minnetle anıyoruz. Abhazlar için Abhazya Devletinin bağımsızlığını kazanmasından sonra sürgün yılları bitmiş artık gurbet günleri başlamıştır."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Koç Sakarya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title