Haberler

ABD'den dünyayı endişelendiren açıklama: 1973'ten beri Orta Doğu'da böyle tehlikeli bir dönem görmedik

Güncelleme:

Ürdün-Suriye sınırındaki üsse düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin öldürülmesi, bölge yankı uyandırdı. Son gelişmeleri değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "1973'ten bu yana bölgede şu an karşı karşıya kaldığımız kadar tehlikeli bir dönem görmedik." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim'den Suriye- Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıya kadarki süreci, "1973'ten bu yana bölgede (Ortadoğu'da), şu an karşı karşıya kaldığımız kadar tehlikeli bir dönem görmedik." sözleriyle tanımladı.

"1973'TEN BU YANA BU KADAR TEHLİKELİ BİR DÖNEM GÖRMEDİK"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Washington'da ortak basın toplantısı düzenleyen Blinken, 3 Amerikan askerinin öldüğü saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Blinken, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla başlayan ve İsrail'in saldırılarıyla iyice tırmanan gerilimin bölgede ciddi bir tansiyon biriktirdiğini vurguladı.

ABD'li bakan, son 3 ayda bölgede yükselen tansiyonu, "Şu anda Ortadoğu'da inanılmaz istikrarsız bir dönem yaşıyoruz. 1973'ten bu yana bölgede, şu an karşı karşıya kaldığımız kadar tehlikeli bir dönem görmedik." sözleriyle özetledi.
Gerilimin bölge geneline yayılmasını istemediklerini ifade eden Blinken, bununla birlikte Amerikan kuvvetlerini ve çıkarlarını korumak için gereken her şeyi yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

3 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, önceki gün ilk olarak Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamayla, ABD'nin Ürdün- Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda ayrıca 25 kişinin yaralandığını bildirmiş, daha sonra yaralananların sayısını 34 olarak güncellemişti. Daha sonra Pentagon, yaralıların sayısının 40'ın üzerinde olduğunu açıklamıştı.

Başta Biden olmak üzere ABD'li yetkililer, saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutmuş, ABD'nin seçeceği bir zaman ve yerde saldırıya karşılık verileceğini belirtmişti. Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de İran'ın söz konusu saldırıyla bağlantılı olduğu iddialarını reddederek "Bölgedeki direniş güçleri karar ve eylemlerinde İran'dan talimat almıyor." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Antony Blinken Orta Doğu Suriye Ürdün Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

haksız mıyım:

en büyük endişe kaynağı sensin ve senin finon israildir

446
8
yanıtYanıtla
Hakan:

En büyük endişe kaynağım: bunlara karşı durduğunu söyleyip her dediklerini yapan Akp'dir. İsrail'le her türlü ticari işbirliği yap sonra miting yap, yersen.

yanıt152
yanıt89
haksız mıyım:

ya hakan sen zaten iflah olmaz muhalifsin. orhan velinin yıkılan her binadan sorumlu tuttuğu sevgilisi gibi, her melanetten akp sorumlu sana kalsa. akp yıkıyor gazzeyi, yemeni, doğu türkistana akp işkence ediyor dimi. muhalif ol ama kör olma

yanıt73
yanıt100
Mehmet YILMAZ:

İlk yorumunu beğendim. Aynı şeyler senin içinde geçerli yandaş ol ama kör olma.

yanıt51
yanıt8
mahmut:

Hakan, 80 yıldır ülkeyi amerikan mandası yapıp devletin bütün kurumlarını bunların adamlarıyla doldurup, ekonmiyi bunlara bağımlı hale getirirsen, öyle karşıyım deyip pat diye kurtulmazsın.

yanıt35
yanıt36
YİĞİT TÜRKALP:

3 ASKERİNİZ GEBERMİŞ.SAYENİZDE ORTADOĞU DA MİLYONLAR ÖLDÜ, MİLYONLAR SAKAT KALDI,MİLYONLAR GÖÇTÜ....

145
4
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

DECCALİN(USA) SONU YAKLŞIYOR

102
9
yanıtYanıtla
Abdullah :

Decal olmayan kim acaba süryeye giren neden giriyor decallık yapmak için

yanıt16
yanıt40
Sefer Aydın:

Orta doğudan bi çekip gitseniz tüm sıkıntılar endişeler bitecek, siyon kelbleri, o endişelerin tek sebebi sizsiniz.

107
2
yanıtYanıtla
Burak Tunç:

Şu genç yaşımızda her şeyi gördük bi büyük dünya savaşını görmemiştik herhalde onuda göreceğiz.

103
4
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title