Haberler

ABD'de Zimmerman Davasına Tepkiler

ABD Adalet Bakanı Holder: "George Zimmerman hakkında açılan soruşturma devam ediyor. Atılacak adım konusunda bütün bilgiler göz önünde bulundurulacak"

ABD Adalet Bakanı Eric Holder, George Zimmerman hakkında Adalet Bakanlığı tarafından açılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek, atılacak adım konusunda bütün bilgilerin göz önünde bulundurulacağını söyledi.

Adalet Bakanı Holder, Florida'da Siyahileri Geliştirme Ulusal Derneği'nin (NAACP) toplantısında yaptığı konuşmada George Zimmerman davasına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Trayvon Martin'in (17) "trajik ve gereksizce" öldürülmesinin üzüntüsünün halen herkesin zihninde olduğunu belirten Holder, "Ben Başkan Obama'nın uyarısına katılıyor ve hukuk devleti olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Jüri kararını verdi" dedi.

Konuya ilişkin duyarlılığının sürdüğünü ve Adalet Bakanlığı'nın soruşturma açtığını hatırlatan Holder, "Soruşturma halen sürüyor. Bakanlık olarak hangi adımı atacağımıza karar vermeden önce bütün bilgileri göz önünde bulunduracağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

Bu "trajedinin" ABD halkına karmaşık ve duygusal konularda dürüst ve açık konuşma fırsatı verdiğini dile getiren Holder, karar dolayısıyla ülkenin birçok farklı kesiminden itiraz geldiğini ancak bütün tepkilerin barışçıl şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Afrika kökenli bir ABD'li olarak küçüklüğünde babasının kendisini polislerle diyalog konusunda uyardığını anlatan Holder, yaşanan bütün gelişmelere ve iyileşmelere rağmen Trayvon Martin'in öldürülmesi üzerine 15 yaşındaki oğluna da benzer bir uyarıyı kendisinin yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Florida eyaletinin Sanford kentinde geçen yıl yaşanan olayda Martin'i öldüren mahalle bekçisi George Zimmerman, (29) Florida'daki mahkemece suçsuz bulunmuştu.

-"Yerini Koru" yasasını eleştirdi

Adalet Bakanı Eric Holder, konuşmasında bazı eyaletlerde uygulanan "Yerini koru" (stand your ground) kanunu da eleştirdi. Bu yasaya göre, kişi yasalara aykırı bir tehdit olduğuna dair makul bir hisse kapılmışsa, kendini savunmak için güç kullanabiliyor.

Yasanın nefsi müdafaanın sınırlarını anlamsız biçimde genişlettiğini ve insanlar arasında tehlikeli çatışmaların tohumlarını ektiğini kaydeden Holder, kanunun gözden geçirilmesini istedi.

Holder, "Bu ve benzeri yasalar kamu güvenliğini zayıflatarak bir çok trajediye neden olabiliyor. Bu nedenle masum insanlar zarar görüyor. Yasalarımızın şiddeti azaltacağından emin olmalıyız. Önleyeceği şiddetten daha fazlasına neden olacak yasalara iyi bakmayalım" diye konuştu.

George Zimmerman, bu kanun dolayısıyla Martin'i öldürdüğünde polis tarafından hemen serbest bırakılmış ve hakkında işlem yapılmamış ancak olayın ülke genelinde geniş yankı uyandırmasının ardından tutuklanmıştı. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Barack Obama Eric Holder Florida Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title