Haberler

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç ile imzaladığı muhtıra ABD basınında büyük ses getirdi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katıldığı dörtlü görüşmenin ardından 3 ülke arasında imzalanan "Üçlü Muhtıra" ABD basınında büyük ses getirdi. CNN flaş gelişme olarak duyurduğu haberinde "Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine itirazını bırakarak, ittifakın genişlemesinin önündeki yolu açtı" ifadesini kullandı.

ABD basını, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreçleri hakkında üçlü muhtırayı flaşla görerek konunun önemine işaret etti.

"TÜRKİYE İTTİFAKIN GENİŞLEMESİNİN ÖNÜNDEKİ YOLU AÇTI"

ABD'nin önde gelen basın kuruluşlarından CNN, New York Times ve Washington Post, imzalanan muhtırayı okuyucularına flaş gelişme olarak duyurdu ve ana sayfalarında bu habere yer verdi. Washington Post, flaşında, " Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine itirazını bırakarak, ittifakın genişlemesinin önündeki yolu açtı" ifadesine yer verdi.

"NATO ÜYELİKLERİNİN ÖNÜNDEKİ DİPLOMATİK ENGELİ KALDIRDI"

Haber metninde ise söz konusu anlaşmanın Ukrayna savaşının ardından daha da önem kazandığına işaret edildi. New York Times, flaşında, " Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımına yönelik vetosunu kaldırarak bu ülkelerin, NATO üyeliklerinin önündeki diplomatik engeli kaldırdı" ifadesini kullandı. Haberde, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine destek vermeyeceği açıklaması öne çıkarılarak, bu ülkelerin NATO'ya katılımının önemi vurgulandı.

CNN ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİNİ HATIRLATTI

CNN de flaşında, "Finlandiya Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerini destekleyeceğini duyurdu." ifadesine yer verdi. Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında bugün yapılacak ikili görüşme de anımsatıldı.

"NATO İÇİN ÖNEMLİ BİR İLERLEME"

Fox News ise haberini "Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımına itirazını kaldırıyor." başlığıyla verirken söz konusu muhtıra, "önemli ilerleme" olarak nitelendirildi.

NE OLMUŞTU?

İspanya'nın başkenti Madrid'de NATO Zirvesi'nin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen dörtlü görüşmenin ardından hazırlanan "Üçlü Muhtıra"ya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde imza atmıştı. İmza töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in huzurunda gerçekleşmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Finlandiya Türkiye İsveç Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

polat tatar:

Abd bizi övüyorsa bilin ki istediğini almıştır. Peki bu bizim yararımıza olmuş mudur?.

73
25
yanıtYanıtla
bekir yapici:

kore savasindan bu güne kadar nato´nun bize attigi kazigin sayisini ben unuttum nato´nun babasi abd´dir dost ve müttefik dedikleri abd bize kibris harekatinda ambargo uyguladi parasini ödedigimiz ucaklari vermiyor suriyede pkk-ypg terör devleti kuruyor egitim silah veriyor yunanistanda bize karsi üst kuruyor hala tiyatroya devam.

76
0
yanıtYanıtla
BAŞKOMSER ZEKİ:

Bütün dünya devletleri yakın gelecekte görecek ki "Tek Kaypak Olmayan Sözünün Eri olanTek Devletin TÜRKİYE olduğunu" ve bütün dünya devletleri bu inandırıcılığından ve güvenirliğinden dolayı TÜRKİYE ye biat edecekler, saygı gösterecektir.

44
30
yanıtYanıtla
Mehmet Çalık Tozbey:

Dereyi görmeden paçayı yine sıvadık, umarım bu kez kandırılmayız, ve dahi aldatılmayız...

38
16
yanıtYanıtla
Bekir :

Uzaktan başka yakından başka...

27
20
yanıtYanıtla
SAMET TEMAS:

İŞTE DIŞ POLİTİKADAKİ GÜCÜMÜZÜ ÖZETLEYEN BİR HABER DAHA. HEP SÖYLÜYORUM YÜRÜYEDUR GÜÇLÜ TÜRKİYE..

21
24
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Arkadaşlar dış politika ülkelerin çıkarları doğrultusunda yapılır istenilen alınmışsa helal olsun ama dünyada anlaşmalara artık kimse riayet etmiyor maalesef

34
2
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Türkiye net olarak istediğini almıştır. Gerisini terör seviciler düşünsün...

8
13
yanıtYanıtla
pentakill lol:

Hükümetin dış politaka hatalarından biri oldu buda pkk yı desteklediğini bile bile nato üyeliğine hangi şartlarda kabul edildi buda açıklansın? bizde bilelim hangi şartlarda kabul gördü.

15
3
yanıtYanıtla
Koray Bilgin:

önce teslim alacaktınız 30 kişiyi, sonra onay verecektiniz... şimdi hepsi kanadaya kaçıcak, istediğimizi alamadık o yüzden.. aynı durumda biz olsak 3 sene süründürürlerdi..

11
5
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title