Haberler

ABD basını misilleme planını sızdırdı: İsrail, İran'ı değil Hizbullah gibi vekillerini hedef alacak

Güncelleme:

İran'ın İsrail'e yönelik "Gerçek Vaat" operasyonu dünyayı tedirgin ederken, Tel Aviv'in bu saldırıya nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu. ABD basınında yer alan habere göre, İsrail İran'ın saldırısına misilleme olarak Suriye'deki milisler veya Hizbullah gibi İran'ın vekillerini vurabilir.

İran'ın İsrail'i 300'e yakın füze ve insansız hava aracıyla vurduğu "Gerçek Vaat" operasyonu dünya basınında geniş yankı uyandırırken, Tel Aviv'in merakla beklenen misilleme saldırısına ilişkin ABD basınında yer alan bir haber büyük ses getirdi.

"İRAN DIŞINDAKİ ÖNEMLİ HEDEFLERİ VURMAYA ODAKLANABİLİR"

NBC'ye konuşan 4 ABD'li yetkili, ABD'nin, İran'ın Pazar sabahı erken saatlerde gerçekleştirdiği benzeri görülmemiş saldırıya İsrail'in tepkisinin muhtemelen sınırlı olacağına ve İran dışındaki önemli hedefleri vurmaya odaklanabileceğine inandığını söyledi.

"TAHRAN'IN CİDDİ BİR ZARAR VERMEMESİ..."

ABD'nin değerlendirmesinin saldırı öncesinde İsrailli yetkililerle yapılan görüşmelere dayandığını ve İsrail'in yaklaşımının bundan sonra değişmiş olabileceğini kaydeden yetkililer, Tahran'ın ciddi bir zarar vermemesinin Kudüs'ü daha az agresif bir yanıt aramaya yöneltebileceğini söylüyor.

İSRAİL HİZBULLAH'I HEDEF ALABİLİR

Yetkililer, yanıt olarak İran'ı doğrudan vurmak yerine (İsrail'in müttefikleri bunun bölgeyi topyekun bir savaşa sürükleme riski taşıdığı konusunda uyardı), İsrail'in Suriye'deki milisler veya Hizbullah gibi İran'ın vekillerini vurabileceğini söylüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Tel Aviv İsrail Suriye Dünya İran Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

sade vatandaş:

onu bunu bilmem Türkiyedeki üslerin ve uçuş sahasının askeri uçaklara kapatılıp her ihtimale karşı ülkemiz üzerinden füze saldırıları savunma sistemleriyle engellenmeli buna niyetlenenlere bu kararlıkla gösterilmeli müslüman komşu ülkeye batılıların siyonistlerin saldırısına alet olunmamalı

93
7
yanıtYanıtla
Doğuş:

Bence Türkiye açısından İran israilden daha çok tehlike arz ediyor.

34
33
yanıtYanıtla
Halil Yarbaşı:

İran ile İsrail savaşır gibi görünecek sonra bir bakmışsınız hedef Türkiye aynı oyunla 120 sene önce Osmanlıyı yıktılar şimdi Büyük İsrail için Türkiye'yi yıkmak istiyorlar Kürt kardeşlerimiz bu oyuna gelirlerse emin olsunlar Türkiyede buldukları şefkati sevgiyi kıyamete kadar görmeyecekler malum Yahudiler 1940 larda kendilerine evlerini açan Filistinlileri canavarca katletti açlığa sefilliğe mahkum etti!!!!

31
9
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Hava savunma gücü düşmanından üstün olmayan her ülke itaat etmeye mahkumdur.

36
3
yanıtYanıtla
Alp Arslan:

İnşallah İsrail İran'ı parçalar.en büyük düşman irandir.islamin içindeki cibandir o.israil sonucunda yehud .yehud esske olur ahmak olur parayla her şeyi alacağını düşünür bir askeri deha gelir İsrail'i feth eder İsrail de essek gibi calistigiyla kalır İran baska

1
13
yanıtYanıtla
Abdulhalim Yaşar:

İtrail İran kardeştir danışıklı dönüştür kör göremez

6
5
yanıtYanıtla
Poyraz:

İadeyi ziyaret

9
2
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

İsrail bir devlet değildir. Sadece ABD nin ortadoğudaki jandarmasıdır. ABD ne derse öyle karşılık verecektir. Önemli olan ise bölge ülkelerinin (Türkiye, Irak, Suriye, Yemen, Lübnan, Bae Mısır vs) takınacağı tutum. Eğer şuan bir hata yapılır ve ABD ye karşı ses çıkarılmaz ise piyon İsrail tüm bölgede savaş çıkaracaktır. Dolayısıyla İran' ın yanında yer almak bu ülkelerin geleceği açısından zorunluluktur.

8
0
yanıtYanıtla
faruk :

bu cani çocuk katillerine gerçek olarak hesap soran elbette çıkar...

0
0
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

firca biyik koydum tam hitlere benziyor. torunu imis. amerikalilar oraya götürmüsler

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title