Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü startı Nusaybin'deki mitingle verildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü startı Nusaybin'deki mitingle verildi.

Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen miting, BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Batman milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve Nusaybin BDP İlçe Başkanı Ayten Kahraman'ın kalabalığı selamlamasıyla başladı. Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan ve BDP Eş Başkanı Kahraman'ın açılış konuşmasından sonra konuşan BDP Eş Başkanı Kışanak, Kürt kadınlarının meydanlarda başkaldırışın en önünde yer aldığını ve direnişin sembolü olduğunu söyledi.

Yüreklerindeki özgürlük sevdasının olmaması halinde bu soğuklarda, bu meydanlarda kimsenin bulunmayacağını belirten Kışanak, "Sizi buraya getiren sizin onurlu direnişinizdir. Yüreğinizdeki onurlu sevdanızdır. İşte bugün Kürt sorununu çözümsüz bırakanlar Öcalan'a 8 aydır tecrit uygulayanlar, bu özgürlük sevdasından korkuyorlar. Ama buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yüreğimizdeki özgürlük sevdasıyla, bu inançla, bu bilinçle, zafere kadar yürüyeceğiz. Bu sevdayla Öcalan'ı da yanımızda görünceye kadar

mücadele edeceğiz. Bu sene 8 Mart etkinliklerimizi, 8 Mart'ta yapacağımız mitingleri, yürüyüşleri, Öcalan'ın özgürlüğü için yapıyoruz. Kadınlar Öcalan ile birlikte, Kürt halk önderiyle birlikte Kürt halkının özgürlüğünü getirinceye kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

POLİS YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ

Mitanni Kültür Merkezi'ndeki yürüyüş sonrası milletvekilleri ve kitle BDP ilçe binasında açlık grevine girenleri ziyaret etmek istedi. Kitlesel yapılan yürüyüş, Çağ Çağ Caddesi Kaymakam Sabri Başköy Üçyolunda polis ekipleri tarafından durduruldu. Polis ile BDP'li yöneticiler arasında yapılan görüşmelerde kitlenin ellerindeki bayrak ve posterlerle yürümesine izin verilmeyeceği bildirildi. Ana caddeden yürüyüşe izin verilmeyince kitle ara sokaklardan BDP ilçe binası önüne geldi. Burada cezaevine bulunan

BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın mektubu okundu.

Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title