Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odasına bağlı taksi ve minibüslerin camlarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırlanan farkındalık afişleri asılacak.

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odasına bağlı taksi ve minibüslerin camlarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırlanan farkındalık afişleri asılacak.

Odadan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki şoförler 8 Mart'ta "kadın farkındalığı" kampanyası başlatacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, 8 Mart'ta her sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetimin kadınlarla ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Yılmaz, İstanbul ve genelinde 320 meslek dalı, 149 esnaf ile sanatkar odasıyla hizmet veren birlik olarak kadınlarla farkındalık çalışmasını erkek egemen bir sektör olan şoför esnafı ile yapmayı planladıklarını ifade ederek, "8 Mart için hazırlanan farkındalık afişleri kadınlar tarafından minibüs ve taksilerin camlarına asılacak. Asıl meselenin biz değil ben olması ve karşıya saygı duyulmaması noktalarına dikkat çekmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Kazım Bilge de senede bir gün değil, bütün bir ömür kadınların değerinin anlaşılması gerektiğini belirterek, "Hepimizin bir annesi, kardeşi ve kızı var. Atacağımız her adımda empati geliştirebilirsek sorunu kökten çözmüş oluruz." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da bu tip farkındalık çalışmalarının büyük bir önem taşıdığını, özellikle de erkek egemen bir sektör olan şoförlük mesleğinde kadınlara yönelik davranış biçimlerinin değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Aksu ise "Taksiye binen her kadın, şoförümüzün namusu olmalıdır. Bu düşünce biçiminin yaygınlaştırılması için çaba sarf edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Faik Yılmaz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title