Haberler

7. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali

Afyonkarahisar'da Bu Yıl 7.'si Düzenlenen Klasik Müzik Festivali, Hacettepe Senfoni Orkestrası ve Piyanist Petra Milarova'nın Konseriyle Başladı.

Afyonkarahisar'da bu yıl 7.'si düzenlenen Klasik Müzik Festivali, Hacettepe Senfoni Orkestrası ve Piyanist Petra Milarova'nın konseriyle başladı.

6-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan ve sanat yönetmenliğini Hüseyin Başkadem'in yaptığı 7. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin açılış konserine, Afyonkarahisarlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen Hacettepe Senfoni Orkestrası ve Piyanist Petra Milarova'nın konserini, birçok sanatsever yer bulamaması nedeniyle ayakta izledi. Konser öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, gerek Klasik Müzik Festivali, gerekse önümüzdeki aylarda 8.'si gerçekleştirecek olan Jazz Festivali'nin Afyonkarahisar için büyük önem arz ettiğini söyledi. İmga, her iki festivalin de Afyonkarahisar'ın gerek ülke gündeminde, gerekse yerel gündemde hak ettiği yeri almasına araç olarak hizmet vereceğine dikkat çekti.

Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem ise, Afyonkarahisar'ın sanatsal anlamda çok büyük bir ivme kaydettiğini belirtti. "Festivalimiz küçük ama hem yüreği hem de ufukları çok büyük" diyen Başkadem, festivalin Afyonkarahisar'ın gerçek kültürünü temsil ettiğini söyledi.

14 Nisan'a kadar devam edecek olan festivalde, Petra Milarova, Trio a Tre, Matej Arendarik, Akademi Klarnet, Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu, Friends of Afyon, Gary Barlend, Fama Quartet ve Friends, Hacettepe Senfoni Orkestrası, David Danel And Friends, Triobio, Ravane Quartet, Hemera Quartet, Mehmet Yaşin, Duo Goelan ve İstanbul Gitar Flüt ikilisinin konserleri yer alacak. Sanatçılar Altuğ Yücel, Behiç Ak, Hami Çağdaş, Esin Afşar, Hilmi Yavuz, Yalvaç Ural, Gülsen Tuncer, Su Yücel, Ataol Behramoğlu, Cem Mumcu, Sakine Çil, Cemal Ünlü, Erol Erdinç, Yavuz Özkan, Zafer Ergin, Engin Ayça, Cem Erciyes, Mehmet Yaşin, İzzet Keribar ve İsa Çelik de, kent merkezi ve ilçelerdeki ilköğretim okullarıyla liselerde söyleşilere katılacak.

7. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin açılış konserini, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Belediye Başkan Vekili Ali Çekiç, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş ile çok sayıda sanatsever izledi.

(MD-ATA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title