Haberler

'65 Bin Dev Öğrenci' Parasıyla Müdüre Makam Aracı

Güncelleme:

Amasya Valiliği'nin "65 bin dev öğrenci" kampanyası ile öğrencilerden topladığı parayla Milli Eğitim Müdürü'ne makam aracı alındığı ortaya çıktı.

Amasya Valiliği'nce eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla başlatılan "65 bin dev öğrenci" kampanyası ile toplanan paranın bir bölümü ile İI Milli Eğitim Müdürü'ne 78 bin lira değerinde makam aracı alındığı ortaya çıktı.

ÖĞRENCİLER, HARÇLIKLARINI VERDİ

Birçok ilde olduğu gibi Amasya'da da "65 bin dev öğrenci" kampanyası, eğitim kalitesini yükseltmek, öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine katılımlarını sağlamak amacıyla 2009 yılında başlatıldı. Velilerin, sivil toplum örgütlerinin desteklediği, öğrencilerin okul harçlıklarından ayırdıkları paralarla katkı verdiği projenin bir süre sonra aksaması üzerine Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, 9 Eylül'de BİMER'e başvurarak toplanan paraIarın akıbetini sordu. Terzi'ye İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, 22 Eylül'de yanıt verdi. Yazıda, "65 bin dev Öğrenci Projesi Proje Kurulu tarafindan 27 Mayıs 2014 tarihinde alınan karar doğrultusunda proje hesabında bulunan 27 bin 600 lira İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim öğretim ihtiyacında kullanılmak üzere araç alımına aktırılmış ve 78 bin TL'ye 05 RE 800 plakalı Skoda Superb marka araç satın alınmıştır" denildi.

"MAKAM ARACI ALINSIN DİYE BAĞIŞ YAPILMADI"

BirGün gazetesine bilgi konuşan Terzi, "Bu proje için kentte tam bir seferberlik ilan edildi. Öğrenciler de harlıklarıyla katkıda bulundu. Kampanyaya katılanların amacı kentte eğitimin kalitesini yükseltmekti, milli eğitim müdürüne makam aracı alınsın diye bağış yapmadılar" dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda alınan aracın "eğitim öğretim ihtiyacında kullanılacağının" belirtildiğine dikkat çeken Terzi, "Ancak biz biliyoruz ki plakası belirtlen o araç eğitim öğretim ihtiyacı için değil makam aracı olarak kullanılıyor" diye konuştu.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal da olayı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. (Kaynak: BirGün Gazetesi)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kamil Terzi Amasya Eylül Güncel Haberler

500

Yorumlar (105)

mehmet ulu:

akpye r. t. e ye oy veren halkın hakettiği de budur heralde. . . bence hak yerini bulmuş. . .

26
5
yanıtYanıtla
nap:

yok beyfendı kabız olsa veya ısal olsa onuda devleten bılecek bunlar devamlı muıhalefet edıp ulkenın ıkı yakasını bır araya getırılesını ıstemıyen sahıslar.

yanıt0
yanıt0
ARZU:

AKP VE KOYUNLARININ YENİ TÜRKİYESİ GARİBANDAN AL ZENGİNE VER. EĞER BUNLAR MÜSLÜMANSA BARDA İÇENLERDE İMAM

19
5
yanıtYanıtla
cenk:

Üzüm üzüme bakarak kararir diye bir söz vardir , müdürüde bakiyor zamanin baskanini örnek almis

21
0
yanıtYanıtla
allah topunuzun belasını versin ....:

yaşasın zalimler için cehennem

21
0
yanıtYanıtla
FURKAN 49:

HABER DOĞRUYSA O MÜDÜR ÇOK AYIP ETMİŞ TOPLUM ÜZERİNDE SAYGINLIĞINI YİTİRMİŞTİR

17
0
yanıtYanıtla
selcuk:

devlet bitti simdide gariban ve ogrencinin cepine gozdiktiler. angut herifler

15
2
yanıtYanıtla
Demokrat:

Siz daha çok hizmet göreceksiniz cahil koyunlar.

14
2
yanıtYanıtla
tastan:

devlet sadece bakanlara ve dogu ve güney doguda ki vali ve il emniyet müdürlerine arac tahsis etmeli arac tahsis etmeli onun dısında tüm devlet kamu ve kuruluşları kendi bütcesinden bile olsa arac almamalı kendi aracını kendi parası ile almalı bunun ile ilgili yasa cıkarmalı

15
1
yanıtYanıtla
salihm@m.m:

Yazıklar olsun nerden tutsan kopuyor yazık...

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title