Haberler

64. Uluslararası Berlin Film Festivali (2)

Berlin Film Festivali'de başrollerini Mira Furlan, Timuçin Esen ve Ahmet Rıfat Şungar'ın oynadığı yönetmen Melisa Önel'in ilk uzun metrajlı sinema filmi "Kumun Tadı"nın gösterimi gerçekleştirildi.

Berlin Film Festivali'de başrollerini Mira Furlan, Timuçin Esen ve Ahmet Rıfat Şungar'ın oynadığı yönetmen Melisa Önel'in ilk uzun metrajlı sinema filmi "Kumun Tadı"nın gösterimi gerçekleştirildi.

Postdamer Platz Meydanı'ndaki Arsenal Sinema Salonu'ndaki gösterime yönetmen Melisa Önel, başrol oyuncuları Timuçin Esen ve Ahmet Rıfat Şungar da katıldı. Filmi, daha önce Altın Ayı Ödülü'nü kazanan Fatih Akın'ın "Duvara Karşı" filminde rol alan Meltem Cumbul da izledi.

Yönetmen Melisa Önel, gösterimden sonra yaptığı açıklamada Berlinale'de filmin galasının yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Önel, Berlin'de spesifik bir hayali bulunmadığını ancak yeni filmleri çekmeyi hayal ettiğini anlattı.

Seyircilerin ilgisinin kendisini mutlu ettiğini kaydeden Önel, şimdiden bir film projesi olduğunu ve yeni filminin 16 yaşında bir kızın büyüme hikayesiyle alakalı olduğunu ifade etti.

Timuçin Esen ise Berlin Film Festivali'ne yer aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, filmi kendisinin de ilk kez izlediğini ve dünya prömiyerinin bu festivalde olmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Filmin yapım süresinin bir hayli uzun olduğunu da aktaran Esen, Berlin'de filme olan ilginin yoğun olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Timuçin Esen de filmlerin sanat eserleri olduğunu vurgulayarak filmlerin yarıştırılmasının kendisine garip geldiğini vurguladı.

Festivallerin güzel bir etkinlik olduğunu kaydeden Esen, seçilmiş filmlerin seyirciye sunulmasının, insanların sinemaya odaklanmasının,

oyuncuların seyircilerle bir araya gelmesinin güzel olduğunu ifade etti.

Ahmet Rıfat Şungar, geçen yıl da festivalin panoroma bölümünde rol aldığı filmin gösterildiğine dikkati çekerek, gelecekte "Altın Ayı Ödülü"ne aday bir filmle Berlin'de olmayı istediğini belirtti.

Şungar, filmi çektikten tam bir yıl sonra aynı mekanda aynı sahnelerin devamlarını çektiğini bunun kendisi için farklı bir tecrübe olduğunu kaydetti.

Karadeniz'de bir sahil kasabasında insan kaçakçılığı yapan Hamit'in, botanik bilimcisi olan yabancı bir kadınla ilişkisi ve kasabada birkaç gün mahsur kalan kaçak göçmenlerle hayatlarının kesişmesinin anlatıldığı "Kumun Tadı"nın çekimleri İstanbul yakınlarında Karacaköy ve Ormanlı bölgesinde gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Rıfat Şungar Timuçin Esen Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title