Haberler

600 Yıllık Osmanlı Devletinin Çöküş Dönemi Dizi Oluyor

Abdülmecid Han'ın hünkarlık dönemi, Muasır Sultan isimli dizi ile ekranlara taşınıyor.

Abdülmecid Han'ın hünkarlık dönemi, Muasır Sultan isimli dizi ile ekranlara taşınıyor. Tarihi çalışmada hünkarı canlandırması istenen isimler sır gibi saklanıyor. Dizinin İzmirli senaristi Ejder Yılmaz, küçük bir çadırda kurulan ve 600 yıl süren Osmanlı Devletinin muhteşem saraylarda çöküşünün konu edileceğini söyledi.

Delikanlılığa adım attığı yılları, devletin 31. padişahı unvanıyla tahta çıkarak taçlandıran Abdülmecid Han, tarihin tozlu raflarından çıkıp İzmirli senarist Ejder Yılmaz'ın senaryosunda vücut buldu. Siyaset anlayışı ve yaşam tarzı ile 16 yaşında imparatorluğun başına geçen padişah, küçük bir çadırda kurulan Osmanlı Devleti'nin muhteşem saraylarda çöküş dönemine ait kesitlerinin harmanlandırılarak izleyicilerle buluşturulacak. Yazar, hukukçu ve gazeteci kimliği ile tanınan Hıfzı Topuz'un 'Abdülmecit' eserinden esinlenerek kaleme alınan projenin 2013 yılına Osmanlı tuğrasını vuracak nitelikte olduğunu ifade eden senarist Ejder Yılmaz, "Hıfzı Topuz aynı zamanda dizinin danışmanlığını yapacak. Bu çalışma, Yönetmenliğini Ercüment Çavluer, yapımcılığını Serdar Öz'ün üstlendiği tarihi bir çalışma olacak" dedi.

ÇÖKÜŞ DE BİLİNMELİ

Yılmaz, Abdülmecid'in babası 2. Mahmud ve annesi Bezmialem Sultan döneminden başlayacak sürecin batılı ülkelerden özellikle Fransa'nın örnek alınarak yenilikçi yönü ile bilinen Tanzimat Fermanı'nı ilan etmesi ile meşhurluk kazanan ancak Kırım Savaşı'nda yalnız kalan hünkar hakkında bilinmeyenlere de ışık tutacak bir proje olduğunu kaydetti. Senarist Ejder Yılmaz; "Abdülmecid'e yapılan suikast dönemi önemli bir ayrıntıdır. Bunu kitaplarda göremezsiniz. Biraz okunulanların dışında bilinmeyenlere kapı aralayacaktır. Ayrıca, Osmanlı İmparatorluğunun nasıl kurulduğunu, hangi padişahın hangi savaşları kazandığı da dizide gösterilecektir" dedi.

HÜNKARI KİM OYNAYACAK

Dizi oyuncularının sır gibi tutulan isimlerine karşılık proje, ekranlarda görmeye alışkın olduğumuz ünlü isimlerin ve Yeşilçam'da nam yapmış kişileri yan yana getirecek. Hünkarın hayatını senaryoya dökerken çok zorlanmadığını ve aylar süren bir çalışma sonrasında canlı bir tarih ortaya koyacaklarını belirten Senarist Yılmaz, şöyle konuştu: "Senaryoyu yazarken kafamda belli başlı karakterler oluşturdum. Ama dizi oyuncuları izleyicilerle fragmanda buluşturulacak." Yılmaz; gerekli izinler sağlandığı takdirde çekimlerin İstanbul ve kıyı kentlerde yapılacağı bilgisini verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ejder Yılmaz Hıfzı Topuz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title