Haberler

6. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 6. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 6. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın Denizbank sponsorluğunda düzenlediği Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni, Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nda yapıldı. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak ile tarım sektörünün temsilcileri katıldı. Ödül töreninin açılışında konuşan Bakan Eker, tarım ve insanın bir fotoğraf yarışmasından öte kendisi için çok önemli olduğunu belirtti.

"İNSAN VE TARIM İLİŞKİSİNİ FOTOĞRAF SANATI ÜZERİNDEN NASIL EBEDİLEŞTİRİRİZ?"

İnsanın tabiatla birlikte yaşayan bir varlık olduğunu anlatan Eker, "Tarım faaliyeti ise insanın tabiatla ilişkisini belirleyen temel faaliyet. Çünkü insan tabiatın bir parçası. Gıdasını tabiattan alıyor, tabiatla birlikte var oluyor, ürettikleriyle bir manada tabii dengeyi koruyor ve sonra tekrar toprağa dönüyor. Topraktan geliyor ve toprağa dönüyor. Tarımla insan arasındaki bu ilişki on binlerce yıldır var. Modern zamanlarda biz topraktan da, tabiattan da, tarımdan da ayrı düştük. Birey olarak yaşadığımız hayatın yükünü ağır olarak hissettiğimizde döneceğimiz tek alan topraktır, arınma alanıdır. Sanatın dört önemli unsurundan biri de arınmadır. 'Tarım' ve 'insan' ismini fotoğraf yarışmasına koyarken bunu düşündüm" dedi.

Bakan Eker, yarışmanın düzenlenmesinin temel amacının "İnsan ve tarım ilişkisini fotoğraf sanatı üzerinden nasıl ebedileştiririz?" sorusu olduğunu söyledi. Fotoğrafın aslında "O an"daki bir canlı varlığın o haliyle ebedileştirilmiş bir kanıtı olduğunu belirten Eker, fotoğrafın insan ve tabiat arasındaki ilişkiyi tekrar tekrar hatırlattığını ifade etti. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların kitaplaştırıldığını anlatan Eker, herkesin bu fotoğraflara çeşitli etkinlikler yoluyla ulaşabildiğini kaydetti. Bakan Eker, yarışmaya her yıl bin 500 kişinin 2 bin 500 fotoğraf göndererek katıldığını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından piyanist Kaya Güç müzik performansı sergiledi. Daha sonra 6. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül törenine geçildi. Bakan Eker, yarışmada "Su yalağı" adlı fotoğraf çalışmasıyla birincilik elde eden İlhan Turan'a ödül olarak 5 bin liralık hediye çeki takdim etti.

"DENİZBANK OLARAK PROJEYE 6 YILDIR DESTEK VERİYORUZ"

Törende Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak ise 6 yıldır gerçekleştirilen bu projeye destek vermeye çalıştıklarını ve önemsediklerini anlattı. Koçak, "Denizbank olarak uzun yıllardır tarım bankacılığı yapıyoruz. Bu güzel programa hizmet etmenin gururunu da yaşıyoruz. Tarım sektöründe bankacılık yapmak kolay değil. Bugün 1 milyonu aşkın çiftçi müşterimiz var, 4 milyar lirayı aşkın kredi veriyoruz. Birçok sosyal sorumluluk projesinde Bakanlık ile birlikte çalışıyoruz" dedi.

6 FARKLI KATEGORİDE BİN 500 FOTOĞRAF DEĞERLENDİRİLDİ

2009 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 6'ncısı yapılan yarışmada, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amaçlandı. 6 farklı kategoride yapılan yarışmada, yarışmacılar tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katıldı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılı Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı olarak ilan edilmişti. Açlık ve yoksullukla mücadele, doğal kaynakların korunması ve kırsal kalkınmanın etkin bir parçası olduğu vurgulanan "Aile Çiftçiliği" bu yıl yarışmada tematik kategori olarak belirlendi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Mehdi Eker Burak Koçak Denizbank Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title