Haberler

43'üncü İstanbul Müzik Festivali'nin Programı Belli Oldu

Size: 10.0pt;font-family: ">Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Müzik Festivali'nin programı belli oldu.

Size: 10.0pt;font-family: ">Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Müzik Festivali'nin programı belli oldu. Festival, "Kültürel Manzaralar" temasıyla 31 Mayıs-29 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Borusan Holding'in sponsorluğunu üstlendiği 43'üncü İstanbul Müzik Festivali programı, İKSV'nin resmi konaklama sponsoru Martı Istanbul Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Basın toplantısında konuşan Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Sekreteri Canan Ercan Çelik, sanat ve kültürü destekleme çalışmalarının bir parçası olan müziğin yaygınlaşmasına ve farklı kültürlerle köprü oluşturmasına yönelik yatırımlar yapmanın başlıca misyonlarından biri olduğunu belirterek "Bunu bizlere miras bırakan Kurucu ve Onursal Başkanımız merhum Asım Kocabıyık'ın liderliğinde Borusan, kurulduğu ilk günlerden bu yana İKSV'yi büyük bir heves ve heyecanla desteklemiştir. Uzun yıllardır destekçisi olduğumuz İstanbul Müzik Festivali, Borusan için ayrı bir öneme sahip. 2014 yılında dünyanın en prestijli klasik müzik festivallerinden BBC Proms'a davet edilerek ülkemize büyük gurur yaşatan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası da 11 yıldır festivalin sürekli orkestrası olma ayrıcalığını yaşıyor. Bu yıl teması 'Kültürel Manzaralar' olarak belirlenen İstanbul Müzik Festivali, çok kültürlü bir ülkede yaşamanın kazandırdığı duyarlılık ve hoşgörüye sahip çıkmanın gerekliliğini bizlere bir kez daha hatırlatacak" dedi.

İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak ise konuşmasında bu yılki festivalin teması ve programına dair bilgi verdi. Oymak, geçtiğimiz yıl "Pazar Klasikleri" adı altında büyük ilgi gören ücretsiz açık hava konser serilerinin, bu yıl daha da zenginleştirilerek "Hafta Sonu Klasikleri" olarak müzikseverlere ulaştırılacağını açıkladı.

HEYBELİADA AYA TRİADA MANASTIRI'NDA İLK KONSER

31 Mayıs-29 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 43'üncü İstanbul Müzik Festivali, iki dünya prömiyeri ile üç Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak. Festivalde senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, resitaller olmak üzere toplam 27 konser yer alacak.

Müzik Festivali bu yıl da farklı mekanlarda dinleyicilerle buluşacak. Bu yıl ilk defa konser mekanları arasında yer alan Heybeliada Aya Triada Manastırı'nın yanı sıra Aya İrini Müzesi, Sent Antuan Kilisesi, Süreyya Operası, Avusturya Kültür Ofisi, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi, İş Sanat Konser Salonu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall ev sahipliği yapacak. Hafta Sonu Klasikleri başlıklı ücretsiz konserlerle ise Hollanda Başkonsolosluğu Bahçesi, Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Sakıp Sabancı Müzesi "Atlı Köşk" Bahçesi ve Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi gibi mekanlarda festival müzikseverlere bir kez daha ulaşacak.

600'E YAKIN YERLİ VE YABANCI SANATÇI SAHNE ALACAK

43'üncü İstanbul Müzik Festivali aralarında, Yuri Bashmet, Boris Berezovsky, Emmanuelle Haïm, Angela Hewitt, Paavo Jarvi, Kim Kashkashian, Patricia Kopatchinskaja, Christian Tetzlaff, Gidon Kremer, Yuja Wang gibi isimlerle dünyanın önde gelen topluluklarından Lozan Oda Orkestrası, Franz Liszt Oda Orkestrası, Kremerata Baltica ve Berlin Filarmoni'nin 12 çellistinin de bulunduğu 600'e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak.

Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ise festivalin bu yılki yerleşik konuk orkestrası olarak iki konsere imza atacak.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asım Kocabıyık Ercan Çelik Heybeliada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title