Haberler

41 Kartla Ramazan'da Yüzler Gülüyor

Güncelleme:

41 Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü Ramazan ayında da gülüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği, ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda yardımlarını marketlerden kart aracılığı ile almalarını sağlayan 41 Kart, Ramazan ayında da yüzleri güldürüyor. Her ay periyodik olarak yardım alan 14 bin 27 aile, Gıda Tanımlı 41 Kart'tan faydalanıyor. 41 Kartla ihtiyaç sahibi aileler bir nebze de olsa ihtiyaçlarını giderme fırsatı buluyor.

ALAN DA SATAN DA MEMNUN

"Gıda 41 Kart" üye işyerlerinden Ekonomik Pazar Marketleri sahibi İbrahim Okur, "41 Kart esnaf için de kullanıcı için de güzel bir uygulama. Şehir ticaretine de canlılık getiriyor. İzmit'te olan para devamlı olarak İzmit'te dönüyor. Biz merkezde olduğumuz için 41 Kart sahipleri bize daha fazla geliyorlar, uygulamadan çok memnunuz" dedi. Peynirci Baba çalışanı İrfan Şencan da, "41 Kart güzel bir uygulama, vatandaş sepetini arabasını alıp dükkanı dolaşıyor, peynir, zeytin, tereyağı, bal gibi evine ne lazımsa onları alıyor. Yardım gibi değil, normal alışveriş yapar gibi alıyor. Böyle olması çok daha güzel. Ayrıca 41 Kart şehir ticaretine de canlılık katıyor. Gıda 41 Kart, Kocaeli'nin tüm ilçelerinde birçok markette geçiyor. Vatandaş evinin yakınındaki marketten alışverişi yapabiliyor'' açıklamasını yaptı.

GIDA YARDIMINDA DEVRİM

Büyükşehir Belediyesi'nin gıda yardımına çok farklı bir boyut kazandıran 41 Kart hizmeti ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımının daha kolay ulaştırılmasını sağlıyor. Daha önce elden teslim edilen yardımların banka kartı ile anlaşmalı marketlerden alışveriş yapar gibi vatandaşların almasını sağlayan 41 Kart istemi önemli bir ihtiyacı yerine getiriyor. Tespit edilen muhtaç ailelerin bu hizmet ile periyodik olarak belli aylarda 41 Kartlarına para yükleniyor.

ÖNEMLİ BİLGİLER

41 Kart sahiplerinin şifrelerini unutması, kayıp, çalıntı gibi durumlarda vatandaşların Vakıfbank şubesine giderek durumu bildirmeleri gerekiyor. Şifre unutulması durumunda ya da kartın kaybolması durumunda Vakıfbank, "41 Kartı kalan bakiyeyle birlikte tekrar basarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne gönderiyor. 41 Kart, vatandaşlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim ediliyor. 41 Kartıyla marketlerin sağlayacağı her türlü indirim, komisyon vatandaş lehine yansıtılıyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

Gıda yardımı için; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'na fakirlik belgesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte başvuru alınıyor. 'Sosyal Doku' programına kayıt edilen bilgiler müdürlükçe takip ediliyor. Sosyal İnceleme Servisi'nde görev yapan uzman personeller inceleme yapıyor. Daha sonra dosyalar 'Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu'na sunuluyor. Değerlendirme kurulunda, kurul üyeleri dosyayı görüşerek vatandaşın yardıma ihtiyacı olup olmadığına, ihtiyacı varsa yardımın çeşidine ve miktarına karar veriyor. Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu'nda gıda yardımı almaya hak kazanan vatandaşların isimleri, T.C. kimlik numaraları ve telefon numaraları günlük olarak bankaya tebliğ ediliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vakıflar Bankası İbrahim Okur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title