Haberler

4 Günde 8 Bin Ton Turşu Satıldı

9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nde 4 günde 8 bin ton turşu satıldı

Ankara'nın çubuk ilçesinde düzenlenen, 9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde yaklaşık 8 bin ton turşu satıldığı belirtildi.

AA muhabirine festivalle ilgili bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, festivalin çok bereketli geçtiğini belirterek, Türkiye ve yabancı ülkelerden çok sayıda misafiri ilçelerinde ağırladıklarını söyledi.

Festivalle Çubuk'u dünyaya tanıtma fırsatı yakaladıklarını anlatan Özden şunları söyledi:

"Bugün festivalimiz sona erecek. Arkadaşlarımız ve esnaflarımızından edindiğimiz bilgilere göre bu güne kadar 7 - 8 bin ton arasında bir turşu satışı gerçekleştirildi.Festivalde yalnızca turşu değil bunun yanında ilçeye has yöresel ürünler ve et satışa sunuldu. Kavun, karpuz, biberi, salatalığı, baklavası, vişnesi yani Çubuk'un ne kadar zenginliği varsa tabiri caizse pazara çıkartıldı. Bizim festivalimiz bu zenginliklerin satıldığı bereketli bir festival. Bu gün dördüncü gün olmasına karşı alan tıklım tıklım dolmaya başladı. Ben inanıyorum ki festivalimiz herkesin yüzünün güldüğü, keyif aldığı bir festival. Konserlerin iptal edilmesine rağmen yüzbünlerin festival için ilçeye geldiğini görmekteyiz. Şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Türkiye'nin ilk sıralamalarında olan bir festival dersek inanın abartmış olmayız."

Festivalin konser programlarının Suriye ve Mısır'daki olaylar nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Başkan Özden, esnafın da bu hassasiyet nedeniyle tüm stantları 'Rabia' işaretiyle donattığını kaydetti.

Festivallerini diğer festivallerden farklı kılanın üretim ve emek olduğunu vurgulayan Başkan Özden, "Tarlada çalışan, üretim yapan toplamda 25 bine yakın insanımızın bu gün bereket günü, hasat günü. Festivalimizin herkesin bütçesine katkı veren, destek veren bir yanı var. İstanbul'daki İstiklal Caddesindeki benzer görüntüleri bu gün Çubuk'un cadde ve sokaklarında görmeniz mümkündür. Bu nedenle ilçemize gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Çubuk Turşucular Kooperatif Başkanı Hasan Hüseyin Benli, festivali düzenleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve ekibine teşekkür ederek Yaklaşık 4 ay önce başlayan festival hazırlıklarının meyvesini verdiğini ve yoğun bir katılımın olduğunu söyledi.

Benli, "Günlük üç dört kez arabalarla turşu sevkiyatı yapıyoruz ve yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ve gece geç vakitlere kadar devam eden yoğun bir izdiham var. Şuana kadar 8 bin ton civarında turşu satışı gerçekleştirildi. Belediye başkanımıza ve ekibi teşekkür ederiz" dedi.

-Kültür Meydanı'na yoğun ilgi

Bu arada Çubuk Belediyesi tarafından desteklenen ve Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından organize edilen 'Kültür Meydanı', katılımcıların yoğun ilgisini çekiyor.

Kültür Sokağı'nda taş dibekte buğday döven kadın ve erkeklerin yanı sıra, meydana kurulan 'Yörük Çadırı'nda yün eğiren, bulgur kaynatarak hedik yapanlar, dibek dövenler, taş değirmende bulgur öğütenler, gözleme, cızlama, el işleri yapan ve turhan çalkalayan kadınlar unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve görenekleri yaşatıyor.

Festivalde ilçenin değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla kurulan 'Kültür Meydanı'nda, geçmişte kullanılan tarım makineleri, taş değirmenler, ev aletleri, kap, kaşık gibi ürünler de sergileniyor.

-Milletvekili buğday dövdü

Kültür Meydanı'nı ziyaret eden Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve ÇUDEF Başkanı Recep Taş, vatandaşlarla taş dibekte buğday dövdü.

İlçenin yemeklerinin çok lezzetli olduğunu söyleyen Şanlı, "Otantik bir ortamda Çubuk kültürünü yakından öğrenme ve görme fırsatı bulduk. İlçenin tüm kesimleri festivalde bir araya gelmiş. Birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı Çubuk'ta festival çok güzel geçiyor. İnanılmaz bir katılım olduğunu gördüm. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür Meydanı'nı ziyaret eden ve etkinliklere katılan Bosna Hersek'in Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc ve Maglaj Merhamet Derneği Başkanı Atıf Spahıc'a ÇUDEF Başkanı Recep Taş tarafından çeşitli hediyeler verildi.

-Yöresel ürünler pazarına yoğun ilgi

Festival kapsamında köylüler tarafından getirilen yöresel ürünler, festivale gelen vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

İlçenin köylerinde oturan vatandaşların getirdiği doğal ürünler domates, kavun, elma, armut, biber, salatalık, kırmızıbiber, ağlat, alıç, badem, köy ekmeği, fasulye, mercimek, bulgur, hedik, peynir, yoğurt, tahrana gibi ürünler büyük ilgi gördü.

Festival bugün akşam sona erecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Özden Nurdan Şanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title