Haberler

Çermik'te 34 Yıllık Cezaevi Yıkılacak

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, 3 yıldan beri boş bulunan Ceza ve Tevfik Evinin 34 yıllık mazisi son buluyor.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi ana cadde üzerinde yer alan ve yaklaşık 3 yıldan beri boş bulunan Ceza ve Tevfik Evi nihayet yıkılacak. Hükümet konağı bitişinde yer alan 34 yıllık cezaevinin yerinin yeşil alan olması bekleniyor.

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Kaymakamlık olarak başvurdukları Adalet Bakanlığı'ndan Ceza ve Tevfik evinin devrinin kendilerine yapıldığını bildirdi. Taş duvarla çevrili ve taştan yapılı olan ve ilçenin meydanında yer alan Ceza ve Tevfik evinin, kısa sürede yıkımının yapılması bekleniyor.

Yapımı 1980 yılında gerçekleşen ve 30 tutuklu ve hükümlü kapasiteli cezaevinin yıkılması ve yeşil alana dönüşmesi memnunlukla karşılanırken, vatandaşlar, ilçeye gelenlerin artık cezaevi gibi bir yapıyla karşılaşmayacaklarını belirterek, cezaevi ile ilgili alınan kararın çok yerinde olduğunu söylediler. Çermik'teki cezaevi, yaklaşık 3 yıl önce Adalet Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda kapatılmış, cezaevinde cezalarını çekenler, çevre il ve ilçelere gönderilmişti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mimar Sinan Batmaz Adalet Bakanlığı Diyarbakır Çermik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title