Haberler

3 Mayıs Türkçülük Günü Şöleni ve Pikniği

Türk Ocakları Samsun Şubesi, “3 Mayıs Türkçülük Günü” etkinlikleri kapsamında Kızılay Kampı’nda “Türkçülük Günü Şöleni ve Pikniği” düzenledi.

Türk Ocakları Samsun Şubesi, "3 Mayıs Türkçülük Günü" etkinlikleri kapsamında Kızılay Kampı'nda "Türkçülük Günü Şöleni ve Pikniği" düzenledi.

Etkinliğe Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, çok sayıda sendika temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Türkiye'de Türk kimliğine dönük taarruza karşı müdafaa mücadelesinin 70. yıl dönümü olduğunu söyledi. Türkiye'de çok ciddi sıkıntıların olduğunu söyleyen Çağlayan, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Türk kimliğinden uzaklaştırılarak, yeni bir sivil anayasa adı altında çok millilik vasfına hitap edecek bir devlet yapısına dönüştürülmesi girişimi var. Bundan son derece rahatsızız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu coğrafyada yaşayan etnik ve dini ne olursa olsun, herkesin Türk olarak kabul eden bir kültüre ve geleneğe sahibiz. Bu kültür ve geleneğin doğrultusunda hep birlikte biz Türk milletini oluşturmaktayız. Dolayısıyla bu ülkedeki 'Türküyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biz hep birlikte Türk milletiyiz' diye biterse bir anlam kazanır. Aksi takdirde ayrışmanın ve parçalanmanın önü açılır" dedi.

'Türkiye'nin PKK terör örgütü ile masaya oturdu' görüntüsünü verdiğini söyleyen Çağlayan, "Türkiye'de inlere girilmesi gereken bir husus varsa PKK'nın inlerine girmelidir. Esas paralel yapı Güneydoğu'da ve ülkemizin doğusunda bütün çıplaklığı ile zemin tutmaktadır. Dolayısıyla sayın hükümetten özellikle söyleyecekleri bir sözleri varsa paralel yapı konusunda Güneydoğu'daki paralel yapıya söz söylemelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Gündemi meşgul eden Ermeni meselesi konusuna da değinen Çağlayan, "Son zamanlarda Sayın Başbakanın bir talihsizlik eseri olarak sarf ettiği Ermenilerin bugün yaşayan torunlarına taziye beyan etmesidir. Bu taziye beyan etmesi sanki biz ecdadımız bu suçu işlemiş anlamı çıkabilir. Önümüzdeki sene 100'ü yılıdır. 1915 ve Türkiye biliyorsunuz uzun zamandan beri toprak tazminat noktasına çekilmek istenmektedir. Sayın Başbakan sıradan bir insan değildir, Türk milletinin ve devletinin temsil makamında oturmaktadır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önümüzdeki yıl tazminat ve toprak noktasında başının ağrıyacağı bir yıl olduğunu bile bile böyle bir cümlenin sarf edilmesi Türkiye adına sıkıntıya sokacak bir sürecin başlangıcı olacağı korkusunu taşımaktayız" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan katılımcılar ve vatandaşlar ile birlikte demir dövdü. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu'nun Artvin yöresinden sergilediği oyunlar ile devam eden etkinlikte Kuzey Kafkas Halk Dansları Topluluğu da gösteri yaptı.

Daha sonra etkinliğe katılan katılımcılar ve vatandaşlar piknik yaptılar. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kaya Tuncer Çağlayan Şaban Kılıç Kızılay Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title