Haberler

3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi, 'Ziya Zan' isimli kısa filmiyle Derya Durmaz oldu.

Forum Mersin'in Penguen Prodüksiyon organizasyonu ile gerçekleştirdiği 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni, Forum Mersin AVM Atıf Yılmaz Meydanı'nda yapıldı. Ödül törenine Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir, Forum AVM Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Telli, jüri üyeleri ve genç sinemacılar katıldı. Sunuculuğunu Nefise Karatay'ın yaptığı gecede, ödüller açıklanmadan önce finale kalan 5 kısa filmin tanıtımı gerçekleştirildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Forum AVM Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Telli, Türk sinemasının büyük ustası Atıf Yılmaz'ın ismiyle şereflendirdiği Kısa Film Yarışması'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi. Türkiye'nin dört yanından her kültürden, her sosyoekonomik ve sosyokültürel sınıftan gelen yüzlerce kısa filmin zenginlikleri olduğunu belirterek, "Bugün burada olanlara teşekkür ediyorum. Büyük ustanın dediği gibi 'seyirciye sorular sorduracak işler yapmak istiyorum' diyor. Bizim de genç sinemacılardan tam olarak beklediğimiz bu. Ülkemizde sorulacak çok soru var, verilecek çok cevap var. Umarım bu ve bunun gibi yarışmalar genç sinemacıların gelişiminde çok büyük katkılar sağlar ve Türk sineması çok çok daha iyi yerlere gelir. Yine rekor seviyede film katıldı. Gerçekten zorlu bir ön eleme süresi yaşandı ama çok keyifliydi. Her yıl gelen filmlerin hem niteliği hem niceliği daha yukarılara doğru tırmanıyor. Kentleri değerli kılan, büyüten yetiştirdikleri değerlere sahip çıkmalarıdır. Bizde umarım Atıf Yılmaz gibi çok büyük bir ismi yetiştirmiş bir kent olarak, o kentin parçası olan alışveriş merkezi olarak umarım Mersin'in de bilinirliği, Mersin'inde değerini artırmak adına bir şeyler yapabiliyoruzdur. En önemlisi de Türk sinemasına ufacık da olsa katkımız olabiliyordur. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Gerçekten çok önem harcandı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan 215 eserden ön jüri değerlendirmesiyle belirlenen 20 filmden finale kalan 5 film ve dereceleri açıklandı. 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın birincilik ödülünü 'Ziya Zan' isimli eseriyle genç yönetmen Derya Durmaz aldı. Yarışmanın ikincisi 'Küçük Kara Balıklar' isimli filmiyle Azra Deniz Okyay, üçüncüsü ise 'Göz' filmiyle Onur Otacı oldu. 'Kıyada' isimli filmiyle Sefa Sürücü ise Jüri Özel Ödülü'ne layık görülürken, Çevre Özel Ödülü de 'Naturmorg' isimli filmiyle Bilgi Diren Güneş'in oldu. Birinci 6 bin, ikinci 3 bin, üçüncü ise 2 bin TL para ödülü kazanırken, dereceye girenler ödüllerini jüri üyelerinin elinden aldı. Gecede, yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen jüri üyeleri ile Penguen Prodüksiyon sahibi Cezmi Yılmaz'a da Prof. Yüksel Özdemir tarafından teşekkür plaketi verildi. Gece, finale kalan 5 kısa filmin gösterimi ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Derya Durmaz Atıf Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title