Haberler

"2023'ün Süper Gücünü Mega Projelerle İnşa Ediyoruz"

Güncelleme:

Yakup Dost'u makamında ziyaret eden Türkoğlu'na, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da eşlik etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı, merkezi Mersin'de bulunan 5. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Milletvekili Türkoğlu ve Başkan Altan'ın Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost ile yaptıkları görüşmelerin ana gündem maddeleri; "AMANOSLARIN ÇILGIN TÜNEL PROJESİ, DÖRTYOL-ERZİN-OSMANİYE ARASI YOL PROJESİ ve PAYAS D-817 KARAYOLU ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALAR" idi.

Hatay'dan Gaziantep'e, Kilis'ten Mardin'e kadar büyük bir hinterlanda sahip olan ve tüm bölge insanının ve özellikle iş dünyasının büyük bir merak ve heyecanla beklediği, kamuoyunda "Amanosların Çılgın Projesi" ismiyle bilinen "Dörtyol-Hassa Arası Tünel Projesi" ile alakalı son gelişmeler üzerine değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost; projenin 2013 yılının Ocak ayı itibariyle ihaleye çıkacağını söyledi.

Tünel Projesi ile ilgili değerlendirmelerinde Dost, şunları kaydetti;

"Dörtyol-Hassa arası tünel çalışmasında alternatif 3 proje üzerinde değerlendirmeler yapılmaktadır. 3 projede de Dörtyol-Hassa arasındaki mesafe 30 km olacaktır. Ortalama olarak 17 ayrı tünel, 2 viyadük ve 5 köprü şeklinde tasarlanan Dörtyol-Hassa arası 30 km'lik bağlantı yolunun, 10 km.'sinde parça parça tüneller olacaktır. Yani yolun 3 de 1'ini tüneller oluşturacaktır".

"ÇILGIN PROJENİN FİKİR BABASI TÜRKOĞLU'DUR"

Kamuoyunda fikir babası Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu olarak bilinen Amanoslar'ın Çılgın Projesi'nin, Türk ekonomisine % 15 gibi büyük bir oranda katma değer sunacağı ifade ediliyor.

Maliyeti ortalama 700 milyon TL tutarında olan Amanoslar'ın Çılgın Projesi'nin bölgeye sunacağı katma değerin paha biçilmez olduğunu ifade eden Karayolları 5. Bölge Müdürü Dost; "Böylesi büyük bir projenin fikirden eylem safhasına geçmesinde aktif rol üstlenen Adalet Bakanımız Sadullah Ergin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ve bölge milletvekillerinin çok büyük bir emeği ve gayretleri vardır" dedi.

Çılgın projenin fikir babası AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da, 2023'ün süper gücünün ancak mega projelerle inşa edileceğini ifade ettiği konuşmasında; "Özellikle son 10 yılda Türkiye, milletimizin destek ve duaları ile sağlanan güven ve istikrar ile her alanda çok önemli projeleri hayata geçirdi. 2023'ün büyük gücü olarak hedeflediğimiz Türkiye'yi, Türk Milleti'nin himmet ve desteği, başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın yılmak bilmez iradesi ile şimdiden mega projelerle inşa ediyoruz" dedi. Türkoğlu, Dörtyol-Hassa Tünel Projesi'nin her aşamasının gerek Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve gerek AK Parti Hatay Milletvekilleri olarak sıkı takipçiliğini yaptıklarını kaydetti.

Dörtyol-Erzin-Osmaniye arasında Erzin'e yapılacak Erzin Organize Sanayi Bölgesi'nin yaratacağı yoğunluk ve bölgedeki hızlı nüfus artışına oranla genişletilmiş yollara ihtiyaç duyulduğunu belirten Türkoğlu'na, Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost eğer ilave kamulaştırma çalışmaları olmazsa, Dörtyol-Erzin-Osmaniye arası yolun üçlü genişletilmiş yol olarak 2013'de hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da Payas'taki D-817 karayolunun batısına düşen ve yaklaşık 1 km'lik bir uzunluğu olan yan yolun kalitesinin ve kalibresinin arttırılmasının zaruret arz ettiğini ifade etti. Altan; "D–817 karayolunun batısına düşen, MMK, Atakaş gibi firmalarımızın hemen önünden geçen yan yol ile alakalı karayollarımızın yürüttüğü çalışmaların ivedi bir şekilde tamamlanması arzusundayız. Payas sanayi alanı olduğu için günde 100 adet aracın 2000 kişiyi taşıdığı bir bölgede, vatandaşımızın can güvenliğinin sağlanması ve ulaşımdaki aksamaların ortadan kaldırılması gerekmektedir" dedi. Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost da, Payas'daki D–817 karayolunun batısına düşen yan yolla alakalı çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacı Bayram Türkoğlu Bekir Altan Yakup Dost Payas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title