Haberler

2014 Aydınlanma Ödülü Gülriz Sururi'nin

Güncelleme:

Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi, 2014 Aydınlanma Ödülünü Gülriz Sururi'ye verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi, 2014 Aydınlanma Ödülü'nü Gülriz Sururi'ye verdi. Sururi, ödülünü Akatlür Kültür Merkezi'nde yapılan törende aldı.

Dernek Başkanı İlhan Gülek, törenin açılış konuşmasında, "Sanata ve sanatçıya böylesine büyük bir saldırının olduğu dönemde, yorulmayan, yılmayan, korkmayan bir sanatçıya ödül vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eğer Atatürk bizimle olsaydı, O da ilk ödülün aydınlığa giden yolun bayraktarı olan bir sanatçıya verilmesini isterdi. Gülriz Sururi de O'nun sofrasında olurdu" dedi. Töreni tiyatro sanatçısı Ender Yiğit sundu ve şiirlerle geceye renk kattı.

Erdoğan Ünlü'nün oynadığı zeybekle başlayan törende konuşan Prof. İlhan Başgöz, "1950'de başlayan karşı devrim süreci bizi bu günlere kadar getirdi. Ancak Anadolu yediveren gülü gibi, aydın veriyor. Tüm uğraşlara karşı, Cumhuriyet kadar iri, Cumhuriyet gibi diriyiz" dedi. Üstün Akmen ise " Gülriz Sururi din merkezli toplumsal düzen yerine, akıl merkezli bir düzen için çalıştı. Laiklik onun vazgeçilmezidir" diye konuştu.

Feray Darıcı ve Kader İlhan Fosforlu Cevriye'den şarkılar söylediği törende, Gülriz Sururi'nin oynadığı oyunlardan hazırlanan kısa bir film gösterildi. Ülkemizin aydınlanma savaşçılarının fotoğraflarıyla yer aldığı saydam gösterisi büyük alkış aldı.

Dernek Başkanı İlhan Gülek'ten ödülünü aldıktan sonra konuşan Gülriz Sururi, "Atatürk'ü rehber edinen gençlerin bizi aydınlığa çıkaracağına inancım hiç sarsılmadı." dedi. Sururi, , "Bu ödül şimdiye kadar aldıklarımdan daha önemli ve hayatımda özel bir yeri olacak, çünkü içinde Atatürk var" diye sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülriz Sururi Beşiktaş Gülek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title