Haberler

19 Mayıs'ta Gençlerden Sigaraya Savaş

Amasya'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarına Katılan Öğrenciler, Bugün Yürürlüğe Giren Yasaya Destek Vererek Sigara Karşıtı Pankartlar Açtı.

Amasya'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılan öğrenciler, bugün yürürlüğe giren yasaya destek vererek sigara karşıtı pankartlar açtı.

12 Haziran Stadı'nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Vali Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayan, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, daire müdürleri, askeri personel ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalarda öğrenciler, bugün yürürlüğe giren Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun'a destek vererek sigara karşıtı pankartlar açtı. Sigara yasağı kapsamını genişleten kanun teklifinin yasalaşması ile 19 Mayıs 2008'de kapalı mekanlarda artık sigara içilemeyecek olması tiryakileri zor duruma sokarken, öğrenciler ise sigaranın zararlarını her fırsatta tiryakilere hatırlatmaya devam ediyor. Öğrenciler, "Sigara içmek ölümcül akciğer kanserine neden olur", "Sigaraya özenme, genç bedenin mahfetme", "Sigarasız gençlik", "Sigara içmek ağrılı ve yavaş bir ölüme neden olur" şeklinde yazıların yazılı olduğu pankartları taşıdı.

Törenin sonunda öğrenciler ve protokol, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı halay çekerek kutladı.

(DY-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title