Haberler

16 Yaşına Kadar Kalbi Delik Yaşadı

Konya'da 16 yaşındaki Fatma Nur Sedakatli, çabuk yorulma şikayetiyle gittiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla kalbinin delik olan bölümü kapatıldı.

Konya'da 16 yaşındaki Fatma Nur Sedakatli, çabuk yorulma şikayetiyle gittiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla kalbinin delik olan bölümü kapatıldı.

Hadim İlçesi'nde oturan Fatma Nur Sedakatli, şikayetleri artınca yakınları ile birlikte hastaneye gitti. Burada yapılan tetkiklerinde doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğu ve kalbinin büyüdüğü ortaya çıktı. Sedakatli'nin kalbindeki delik nedeniyle 16 yaşına kadar yaşamasının mucize olduğunu belirten doktorlar, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk etti. Fatma Nur Sedakatli, burada Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran başkanlığındaki yapılan ameliyatla kalbin delik olan bölümü kapatıldı. 3 çocuk annesi Sultan Sedakatli, kızını çabuk yorulduğu için hastaneye götürdüğünü ve tesadüfen kalbindeki rahatsızlığı öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İlk muayenede doktorlar kızımın bu yaşına kadar hayatını sürdürmesine çok şaşırdı. Bunu duyunca çok panikledim. Diğer çocuklarım 15 yaşındaki Ümmiye ile 11 yaşındaki Abdullah'ı da muayeneye getirdim. Çok şükür onlarda herhangi bir sorun ortaya çıkmadı. Şu an kızım sağlığına kavuştu."

Ne olduğunu anlamadığını belirten Fatma Nur Sedakatli de, artık çabuk yorulmayacağını belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte daha rahat koşup, oynayacağım" dedi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Derya Çimen, doğumdan sonra kapanması gereken açık olan damarın iltihaplanmaması nedeniyle Fatma Nur Sedakatli'nin bu yaşına kadar hayatını sürdürmüş olabileceğini iltihaplanması durumunda hayati tehlikesinin ortaya çıkabileceğini belirtti. Başarılı bir ameliyatla kalbinin açık olan bölümünün kapatıldığını kaydeden Yrd.Doç.Dr. Çimen, şöyle dedi:

"Kalpten çıkan 2 büyük damar arasında normalde doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğunu, bu yüzden hastamızın kalbinin büyüdüğünü tespit ettik. 7 milimetre genişliğindeki damara anjiyo işlemi ile damarı tıkayıcı cihaz yerleştirdik. Bu cihaz sayesinde hastamızın kalbindeki açığı kapattık. 30 dakika süren işlemimizi başarıyla gerçekleştirdik."

Fatma Nur Sedakatli'nin kalbindeki deliğin geç fark edildiğini belirten Yrd.Doç.Dr. Çimen, "Bu damarın iltihaplanmaması sayesinde hastamız bu yaşına kadar hayatını sürdürmüş. Eğer bu damar iltihaplansaydı, hastamızın hayati tehlikesi ortaya çıkabilirdi" diye konuştu. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Derya Çimen Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title