Haberler

12. Akbank Kısa Film Festivali Başladı

Güncelleme:

Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 7 - 17 Mart tarihleri arasında 12. kez düzenleniyor.

10 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunan Festival, yarışmalı bölümlerinin yanı sıra bu yıl ilk kez eklenen "Perspektif" bölümü ve dünyanın farklı bölgelerinden kısa filmlerle yelpazesini genişletiyor.

45 ülkeden toplam 822 kısa filmin başvurduğu 12. Akbank Kısa Film Festivali'nin "FESTİVAL KISALARI", "DÜNYADAN KISALAR", "KISADAN UZUNA", "DENEYİMLER", "BELGESEL SİNEMA", "PERSPEKTİF" ve "ÖZEL GÖSTERİM" bölümlerinde 28 ülkeden toplam 104 film seyirciyle buluşuyor.

12. Akbank Kısa Film Festivali'nin DENEYİMLER bölümü, bu yıl dünya sinemasının Altın Ayı ödüllü büyük usta Cafer Panahi'nin sinemasını mercek altına alıyor. Yönetmenin son filmi Taksi Tahran ve kısa filmlerinin sinema tutkunlarıyla buluşacağı programda, ayrıca 11 Mart Cuma günü saat:18.30'da kızı Solmaz Panahi ve kurgu yönetmeni Mastaneh Mohajer'in konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Festival'in KISADAN UZUNA bölümünde bu yıl ilk kısa filminden itibaren Akbank Film Festivali'nin müdavimi olan yönetmen Tolga Karaçelik yer alıyor. Başarılı yönetmen, 7 Mart Pazartesi günü saat: 18.30'da gerçekleştireceği söyleşide sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak, ardından saat: 20.30'da bol ödüllü filmi Sarmaşık izleyiciyle buluşacak.

Bu yıl Macar Sineması'na ayrılan ÖZEL GÖSTERİM bölümünün konukları, Dávid Géczy ve Gábor Hörcher olacak. Dávid Géczy ve Gábor Hörcher 9 Mart Çarşamba günü saat:18.30'da, Saraybosna Film Festivali'nin programcısı Elma Tataragic, Shorts International'ın kurucusu ve Oscar Akademi üyelerinden Carter Pilcher ise 12 Mart Cumartesi günü saat:18.30'da gerçekleştirilecek söyleşilerle deneyimlerini Festival takipçileriyle paylaşacak.

BELGESEL SİNEMA'da ise belgesel çalışmalarıyla tanınan yönetmen Semra Güzel Korver izleyicilerle buluşacak. Semra Güzel Korver, 12. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında 9 Mart Çarşamba günü saat:15.00'te bir atölye çalışması,13 Mart Pazar günü saat:18.30'da ise "Belgesel Sinema" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

12. Akbank Kısa Film Festivali programında bu yıl da söyleşi ve atölye çalışmaları ağırlıkta. "ATÖLYE ÇALIŞMALARI" bölümünde İran'da 50'den fazla uzun metraj filmin kurgusunu yapan, Cafer Panahi, Asghar Farhadi, Hana Makhmalbaf gibi birçok önemli yönetmenle çalışan Mastaneh Mohajer, 10 Mart Perşembe günü saat:16.00'da Akbank Sanat'ta gerçekleştireceği atölye çalışması ile deneyimlerini sinema severlerle paylaşacak. Festival kapsamında Akbank Sanat'ta düzenlenecek olan 08 Mart Salı günü saat:15.00'te "İbrahim Altınsay ile Video on Demand: Gökyüzünü Keşfe Çıkıyoruz";11 Mart Cuma günü saat: 16.00'da "Murathan Özbek ile Görsel İfade"; 12 Mart Cumartesi günü saat:15.00'te "Ferhat Öçmen ile Görüntü Yönetmenliği" atölyeleri sinemaseverlere ilginç deneyimler yaşatacak. Dr. Güven Çatak ise Sami Hamid ile birlikte 12 Mart Cumartesi günü saat: 15.00'te Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Sanal Gerçeklik: Yeni Bir Anlatı Biçimi" atölyesi düzenleyecek.

12. Akbank Kısa Film Festivali, söyleşileriyle ise sektörün önemli isimlerini sinemaseverlerle bir araya getirecek. 8 Mart Salı günü saat:18.30'da "Senaryo Yazarken" başlıklı söyleşide Ebru Ceylan, Hakkı Kurtuluş ve Ferit Karahan; 10 Mart Perşembe günü saat:18.30'da "Oyuncu Gözüyle Kısa Film" başlıklı söyleşide Tuba Büyüküstün, Türkü Turan, Settar Tanrıöğen, Bülent Emin Yarar ve Onur Ünsal ve 16 Mart Çarşamba günü saat:18.30 "Bir Yönetmenle Kısadan Uzuna" başlıklı söyleşide Nadir Sarıbacak deneyimlerini sinemaseverlere aktaracak.

45 ülkeden toplam 822 film başvurduğu Ulusal ve Uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmanın sonuçları 17 Mart 2016, Perşembe günü gerçekleştirilecek ödül gecesi ile açıklanacak. Yarışma jürisi tarafından en iyi film olarak seçilecek yapımların yönetmenleri Akbank Sanat tarafından; 5.000 Dolar ile ödüllendirilecek ve 12. Akbank Kısa Film Festivali'nin ardından "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında; Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki üniversite kampüslerinde gösterilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Altın Ayı Akbank Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title