Haberler

11 ayın sultanı geldi! Ramazan bu yıl 29 gün sürecek, işte nedeni

Güncelleme:

Müslümanların heyecanla beklediği Ramazan ayının ilk teravih namazı yarın kılınacak, yine yarın gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre şevval ayının hilali, Ramazan'ın 29. günü akşamı görüleceği için bu yıl Ramazan 29 gün sürecek.

On bir ayın sultanı Ramazan'ın ilk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak.

BAYRAM 21 NİSAN'DA

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur'an-ı Kerim'in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, 17 Nisan'da idrak edilecek. Ramazan Bayramı ise 21 Nisan'da başlayacak. Din İşleri Yüksek Kurulunca fitre miktarı ise 70 lira olarak belirlendi.

29 GÜN SÜRECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, kameri takvime göre ayın dünya etrafında döndüğü sürenin 29 gün ve bir kaç saat olduğunu söyledi. Ramazanın bazen 29, bazen de 30 gün sürmesinin ayın dünya etrafında dönme süresiyle ilgili olduğuna işaret eden Bozkurt, "Bu ramazan da 29 gün sürecek. Greenwich saatiyle hilalin 23 Mart sabahında görüleceği öngörülüyor." bilgisini verdi.

Bu yıl Ramazan temasını "Ramazan ve Dayanışma" olarak belirlediklerini bildiren Bozkurt, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazanın gereği gibi idrak edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Müslümanların ramazanda dini hassasiyetlere en çok bağlı olduğu zaman dilimi olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Ramazanda oruç ve teravih namazlarının yanında geleceğe umutla bakmayı sağlayan fırsatlar da vardır. Bunlar arasında Rabb'imizin bize verdiği nimetlerin kıymetini bilmek. Gündüzü oruçlu geçirmek bize nimetlerin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatır. Bu durum, imkanlara sahip olmayan insanları halini hatırlamaya da vesile olur." diye konuştu.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 11 Ayın Sultanı İftar Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Alkurt:

KURANDA TERAVIH NAMAZI GECMEZ..SEVGILI PEYGAMBERIMIZDE EVINDE KILARMIS. SIMDIKI GIBI 16 REKATLIK DEGIL..AYRICA, HATIM NEDIR? HATIM KURANI ANLAYARAK OKUMAK, ÖGRENMEK VE ÖGRETMEKTIR..SADECE ARAPCA TELAFUZ ETMEK DEGILDIR..KURANDAN HERKES SORUMLU TUTULACAK, ONUN ICIN ANLAYARAK OKUYALIM.

87
59
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

İlkokul din bilgisi ile anca bu kadar yazılabiliyor . Daha teravihin 20 rekat olduğunu bilmez , gelir evinde kılarmış diye millete istisnayı kaideymiş gibi anlatır malumatfuruş

yanıt46
yanıt23
Ilhan Kaya:

Kur'an da teravih geçse zaten farz olurdu. Teravih sünnettir.

yanıt35
yanıt3
Alkurt:

BURAK, SEVGILI PEYGAMBERIMIZ ZAMANINDA TERAVIH YOKTU. CAMILERE TASINAN TERAVIH ÖNCE 16 DAHA S8NRA 20 VE BIR KAC YIL SONRADA 30 A CIKARSA SASMAM, SENDE GIT 50 REKAT KIL ISTERSEN AMA CAMIYE TASIYAMAZSIN...ANLADIGIN DILDE KURAN OKU BIRAZ BURAK, O ZAMAN DAHA IYI ANLARSIN.

27
87
yanıtYanıtla
Ilhan Kaya:

Peygamber Efendimiz zamanında teravih yoksa Peygamber Efendimiz nasıl kılıyordu bu namazı?

yanıt14
yanıt3
kamer can:

O, hevadan konuşmaz. (53/Necm 3) (Onun konuştukları,) kendisine vahyedilen vahiyden başkası değildir. (53/Necm 4) Ona (Kur’ân’ı), çetin güç sahibi (Cibril) öğretti. (53/Necm 5)

yanıt0
yanıt0
Burak Ergül:

1.Peygamberimiz teravih namazını kılardı buna binden fazla şahit vardır 2.Teravih namazını nadiren evinde 8 rekat kıldığı bilinir 3.Teravih namazı 16 değil 20 rekattır 4.Hatim kuranı kelimeleri ile okumaya denir , üzerinde düşünemeye tefekkür denir.

49
19
yanıtYanıtla
Fahri Çelik:

Alkurt Kuran'da herşey varmı? Teravih 20 rekattır. Fahri Kâinat sav Sahabeyi Kiram ve ecdad hep böyle kılmıştır.

43
15
yanıtYanıtla
Alkurt:

Fahri, SEN ecdadina git, Ben Kuran ile yoluma devam..

yanıt23
yanıt35
Ic Minnak:

Kuranda herşey yok mu? :))

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title