Haberler

1. Ordu, Devrilen Otobüs mü, Yazısını Çarşafla Örtelim

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Önceki Günkü Havan Saldırısından Sonra 1. Ordu Komutanlığı Tabelasının Kaldırıldığı Haberlerini Yalanladı.

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, önceki günkü havan saldırısından sonra 1. Ordu Komutanlığı tabelasının kaldırıldığı haberlerini yalanladı.

Son YAŞ’ta emekliliğe ayrılan Koçman dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a veda ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koçman çöp kamyonuna gelen şarapnelin bazı parçalarının Astsubay Orduevi’nin bahçesine geldiğini belirterek, "Yoksa başka merminin askeri tesisin içine düşmesi gibi bir olay yoktur. Zaten polis açıkladı. İki tanesi mezarlığın içerisindedir, bir tanesi çöp arabasının üzerine düşmüştür" dedi. Saldırıdan sonra nizamiye girişindeki 1. Ordu yazısının okunmaz hale getirildiği haberlerine değinen Koçman şunları söyledi: "Ne biz yazımızı kaldırdık, ne üzerini çarşafla örttük. Öyle bir şeyimiz yok. 1’inci Ordu yazısının kaldırılması gibi akşamdan beri devam eden böyle bir husus yoktur, niye kaldıralım. Otobüs mü devrildi ki? Otobüsün yazısını bile artık kapatmıyorlar." Selimiye Kışlası’nda görevli bir komutan da öğleden önce tak üzerine güneşin vurduğunu belirterek "Işık yüzünden metal harfler sanki yokmuş gibi görünüyor" açıklamasını getirdi.

Orgeneral Koçman, hedefin 1. Ordu Komutanlığı olduğuna ilişkin soruyu da "Öyle bir değerlendirme yapmak istemiyorum" diyerek yanıtladı. Orgeneral Koçman, içtima sırasındaki saldırının hedefine ulaşamayan acemi bir saldırı olup olamayacağına yönelik sorusu üzerine de "Havan ile atılan her mermi yerine düşmez. Faaliyetler, saat 06.00’da başlar ve akşama kadar devam eder. Saldırı, normal faaliyetlerin cereyan ettiği bir dönem içindedir. Ama hedef orası mıdır, burası mıdır, onu biz kestiremeyiz. Acemice bir saldırı olup olmadığını bilemem. Anlattılandan, basit düzenek olduğu anlaşılıyor."

Adı duyulmamış örgüt üstlendi

ÜSKÜDAR’daki Karacaahmet Mezarlığı’ndan el yapımı havadan yapılan saldırıyı adı daha önce duyulmamış olan Devrimci Karargah üstlendi. İstanbul Bağımsız Basın Merkezi (Indymedia-İstanbul) internet sitesine devrimcidurus@yahoo.de elektronik posta adresinden gönderilen yazıda "Devrimci Karargaha bağlı Şehit Ongan Müfrezesi TC ordusunun 1. Ordu karargahına yönelik bir havan saldırısı girişiminde bulunmuştur. Savaşçılarımız üslerine dönmüşlerdir. Eylemle ilgili olarak devrimci kamuoyu daha sonra ayrıntılı olarak aydınlatılacaktır" dendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title