Haberler

Gümüşhane Kadırga Yayla Şenliği Yapıldı

Kadırga Yayla şenliği yapıldı

GÜMÜŞHANE'nin Özkürtün Beldesinde her yıl düzenlenen Kadırga Yayla Şenliği, bu yılda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kadırga Yaylası, çevre illerden ve yurtdışından gelen yaylacılarla dolup taştı.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde, Her yıl Temmuz ayının üçüncü haftasında Kadırga Yaylasında düzenlenen ve Otçu Haftası olarak adlandırılan şenlik bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadırga Yaylası'nda bulunan ünlü üstü açık camide topluca kılınan namazın ardından şenlikler başladı. Çevre illerden ve yurtdışından gelen yaylacılar, Kadırga Pazarından alışveriş yapıp, horon oynadılar. Pazar yerinde, Kürtün ekmeği ve pestil yoğun ilgi gördü. Horon Düzü'nde binlerce kişiyle oluşturulan büyük halkadaki yaylacılar saatlerce horon oynadı.

Kadırga Yayla Şenliğine katılan yaylacılardan Muhammet Türkmen, Kadırga Yaylası Şenlikleri'nin vatandaşların birbirini tanıması için çok önemli bir fırsat olduğunu söyleyerek 'Eğer bu şenlikler olmasa, bu millet birbirini tanıyamaz. Şenlikler için İstanbul'dan, İzmir'den, Almanya'dan, her yerden buraya geliyorlar. Bu dağları şenlendiriyorlar dedi.

Kadırga Yaylasının altyapısının düzenlenmesine katkı sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şenliğin yüzyıllardır devam ettiğini, kadim bir gelenek olduğunu söyledi. Türkmen, 'Trabzon, Giresun, Gümüşhane illerinin ortak yaylası Kadırga'dayız. Gördüğünüz gibi hava güzel. Bu dağlarda havanın güzel olmasını her zaman yakalayamayız. İstanbul'dan, Ankara'dan, özellikle yurtdışından bütün gurbetçiler yayla şenliği için geldiler. Otçu şenliği yüzyıllardır devam ediyor. Bu kadim bir gelenek. Her yıl yöresel kıyafetlerimizi giyeriz. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği hepsi horon oynar. Yöresel oyunumuz kemençe eşliğinde devam eder. Otçu Şenliğinin bizin için önemi şudur. Hasret sona erer, özlem biter. Burası kavuşma, kucaklaşma yarıdır. Bütün gurbetçiler yıllık izinlerini bu günlere ayarlar.ö dedi.

Yayla şenliğine katılanların bir bölümü bir gün önceden yaylaya giderek obalarda eğlenceler düzenledi. Sabah saatlerinde obalarından gruplar halinde yola çıkan yaylacılar, Kadırga'da buluştu. çevre illerden ve yurt dışından gelenlerle dolup taşan 2500 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası, yalnız geçireceği bir kıştan sonra yeniden sevenlerini bekliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Özkürtün Kürtün Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title