Haberler

Gümüşhane'de "Avukatlar Günü" Kutlandı

Güncelleme:

Gümüşhane'de "Avukatlar Günü" dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Gümüşhane'de "Avukatlar Günü" dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı'nca düzenlenen resepsiyona, Vali Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aslantaş, eski Adalet Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, siyasi partilerin başkanları, hakim ve savcılar, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, tarihin en eski zamanlarından beri insan hakları ve özgürlüklerin korunması ve en kutsal haklardan biri olan savunma hakkının tesis edilmesi konusunda hukukçuların, avukatların gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtti.

İnsan haklarının bağımsız yargı eli ile yerine getirilmesinin önem arz ettiğini ifade eden Vali Mayda, "Her insanın hakkını takip etme veya suç isnadı ile karşı karşıya ise savunma hakkını kullanmasında profesyonel yardım alması kaçınılmazdır. Bu konuda avukatlarımızın fedakar bir şekilde çalışması, hem kendilerini iyi yetiştirmeleri hem de kazandıkları birikimleri müvekkilleri adına kullanmaları her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

Milletvekili Üstün ise yüklendikleri görev gereği Gümüşhane'de adaletin fiziki ortamını iyileştirmek için mücadele ettiklerini kaydederek, "Adaletin önemini hepimiz biliyoruz. Toplumun her mekanizmasını etkileyen önemli konudur" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Arslantaş ise yargının üç sacayağından biri olan avukatlara gerektiği kadar önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Onların da, bizlerin de önemli sorunlarımız var. Önemli olan bu tür sorunları, eksiklikleri kendi aramızda değil de yetkili ve etkili mercilerde konuşularak çözüm bulunmasıdır" dedi.

Eski Adalet Bakanı Sungurlu, yargının Türkiye'de her gün geliştiğini vurgulayarak, "Çünkü dünya gelişiyor. Eğitimdeki imkanlar gelişiyor. Türkiye'nin baş problemi eksik hukuk eğitimidir. Gerek avukatlıkta gerekse hakimlikte çok daha yüksek eğitimden geçmek lazım. Savunma hukuku olmazsa hürriyet olmaz. Hürriyetin, insan haklarının gelişmesi savunma hukukuna bağlıdır. Bir ülkede savunma yoksa o ülkede demokrasi yoktur" diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Sefer Üstün Avukatlar Günü Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title