Haberler

Gümüşhane Belediyesi Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni

Güncelleme:

Gümüşhane'de Belediye Başkanlığı ve KOSGEB ortaklığında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 120 kursiyer için geniş katılımlı sertifika töreni düzenlendi.

Gökırmak düğün salonunda düzenlenen sertifika törenine Vali Dr. Yusuf Mayda, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, KOSGEB Gümüşhane Hizmet Merkezi Müdürü Harun Sakarya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, törende yaptığı konuşmada; Girişimcilik eğitimleri seferberliğinin Anadolu'da özellikle kadınlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Kadınlarımız evlerde artık patron olmaya başladı. Özellikle kadınlara yüzde 10 oranında pozitif ayrımcılık yapıyor olmamız sonucunda işi evin hanımı kurmaya başladı evin erkeği de yanında işçi olmaya başladı." dedi.

Son 3 yıl içinde ülke genelinde girişimcilik eğitimlerinden yararlananların sayısının 148 bini geçtiğini kaydeden Tüysüz, 2010 yılından bugüne kadar 8 bin 500'e yakın girişimciye yaklaşık 117 milyon lira destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Törende daha sonra kursa katılıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kemalettin Aydın Hüseyin Tüysüz Yusuf Mayda Gümüşhane Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title