Haberler

Gümüşhacıköy'de Kütüphane Açılışı

Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri, kendi imkanlarıyla kurdukları okul kütüphanesine 26 Ekim 1993 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde şehit olan Öğretmen Neşe Alten'in ismini verdi.

Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri, kendi imkanlarıyla kurdukları okul kütüphanesine 26 Ekim 1993 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde şehit olan Öğretmen Neşe Alten'in ismini verdi.

2 ay önce okula kütüphane oluşturmak için çalışma başlatan öğretmenler, ders saati dışında gönüllü çalışarak kütüphane ve satranç sınıfı kurdular.

Kendi imkanları ve hayırseverlerden topladıkları yardımlarla, öğrencilerin hizmetine sunarak modern bir kütüphane kuran öğretmenler, kütüphaneye Diyarbakır'ın Bismil ilçesi, Çavuşlu Köyünde şehit olan Öğretmen Neşe Alten'in ismini verdi.

Okulun müdürü Cüneyt Gümüş, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uzun zamandır öğrencilerinin okul için kütüphane talep ettiğini öğretmenler olarak bunun gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kütüphanenin öğretmenlerin çabasıyla kurulduğunu hatırlatan Gümüş, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve saygı değer eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu okuma seferberliği kapsamında bizler de okulumuzun fiziki şartlarını iyileştirdikten sonra çocuklarımıza kütüphane hediye edelim istedik. Hem öğrencilerimizin hem de çevre okullarımızın yararlanabileceği bir şekilde kütüphane dizayn ettik. Kütüphanemizi bitirirken 26 Ekim 1993 akşamı PKK'lı teröristler tarafından babası ile birlikte yaşadıkları evde şehit edilen Neşe öğretmenin ismini vermeyi uygun gördük. Bugün de açılışımızı yaptık, tüm öğretmenlerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Okul öğretmenlerinden Ali Tiribolulu da kütüphanenin kurulması için arkadaşlarıyla büyük emek harcadıklarını belirtti.

Öğrencileri başka dünyalarla buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Tiribolulu, "Okulumuza bir kütüphane kurmak istedik, çocukları başka hayatlarla tanıştırabilmek için, bunun da en iyi yolunun kütüphane kurmakla olabileceğini düşündük." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhacıköy Diyarbakır Çavuşlu Bismil Politika Güncel Haberler

title