Haberler

Gülten Kışanak Kck Tahliyelerini Değerlendirdi

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, partisinin eski genel başkan yardımcılarından Fatma Kurtulan ve Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanığın tahliye edildiği KCK davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, partisinin eski genel başkan yardımcılarından Fatma Kurtulan ve Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanığın tahliye edildiği KCK davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kararın sevindirici olduğunu ifade eden Kışanak, "Doğru bir karar. Geç kalmış bir karar. Umuyoruz ki benzer yaklaşımlar diğer davalar içinde geçerli olsun. Arkadaşlarımızın tahliye olmasına sevindik ancak cezaevlerinde yüzlerce binlerce siyasi operasyonlarla tutuklanan arkadaşlarımız var. Onların tahliye olması bu davaların düşmesi ve ortadan kalkması gerekir" diye konuştu.

Siyasetin, parlementonun asıl yapması gerekenin siyasi operasyona zemin hazırlayan kanunların değiştirilmesi olduğunu savunan Kışanak, "Bu reformların biran önce yapılması, Terörle Mücadele Yasası'nın ortadan kaldırılması ve TCK'da bu tür hukuksuzluklara izin veren yasaların düzeltilmesi demokrasi ve hukuka uygun hale getirilmesi, Parlementonun da çalışmaları bu yönde hızlandırması gerekiyor" dedi.

İRAN İDDİALARI

Kışanak bir basın mensubunun " İran'ın PKK'nın çekilmemesini istediği" iddiasına ilişkin olarak da "Bu konuda elimizde bir bilgi yok fakat siyaseten değerlendirdiğimizde Ortadoğu'da ciddi bir kutuplaşma var. Herkes birilerini yanında tutmak ve gücünü arttırmak istiyor.

Sorunları kendi çıkarları için gelecek beklentileri için tabiki kullanmak isteyebilirler. Dünyanın heryerinde böyledir. Çözemediğiniz sorunlar başkaları için siyaset, diplomasi malzemesi olabilir. Çatışmanın zemini haline gelir" dedi.

"BİZ SORUNLARIMIZI ÇÖZERSEK, BAŞKALARININ NE YAPMAK İSTEDİĞİ ÇOK DA ÖNEMLİ OLMAZ"

Kışanak sözlerine şöyle devam etti: "Asıl tartışılması gereken İran'ın nasıl bir yaklaşım içinde olduğu değil, kendi sorunlarımızı kendi içimizde nasıl çözeceğiz. Kendi yurttaşlarımızla devleti nasıl barıştıracağız. Kürt sorunu 150 yıllık bir hukuksuzluk sorunudur. Biz sorunlarımızı çözersek, başkalarının ne yapmak istediği çok da önemli olmaz."

(BB) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncer Bakırhan Fatma Kurtulan İran Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title