Haberler

Gülten Kaya: Müsamereyi Bırakın, Asıl Sorumluları Yargılayın

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de, vurularak öldürülmesine ilişkin dava, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de, vurularak öldürülmesine ilişkin dava, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlandı. Adliye önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan merhum sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, " Biz Hrant'ın arkadaşları, diyoruz ki, bu müsamere artık sona ermelidir. Gerçek sorumlular hesap vermeli, yargı önüne çıkmalıdır" dedi,

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen dava öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan kendilerine "Hrant'ın arkadaşları" adını veren aralarında veren grup, "Müsamereyi bırakın, asıl sorumluları yargılayan" yazılı pankart açarken, "Faşizme inat, kardeşimsin Hrant", "Öldür diyenler yargılansın", "Hrant için adalet için", "Bu dava böyle bitmeyecek", "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" şeklinde sloganlar attılar, ellerinde "Katilleri koruyan cinayete ortaktır", "Buradayız Ahparig. 6 yıl" dövizleri taşıdı.

"MAHKEME BU ZİNCİRİN SON HALKASINDAN BİR ÖRGÜT BULABİLECEKTİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milletvekilleri Mahmut Tanal, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Levent Tüzel, Aysel Tuğluk, Gazeteciler Oral Çalışlar, Nedim Şener, sanatçı Nur Sürer'in de aralarında bulunduğu grup adına basın açıklamasını merhum sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya okudu. Bugün bir davanın yeniden başladığını söyleyen Gülten Kaya, Hrant Dink'in kamu görevlilerin yardımıyla, yönlendirmesiyle öldürüldüğünü, ancak gerçek sorumluların hala yargı önüne çıkmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün görüşülecek olan dava, işte bu zincirin son halkalı diyebileceğimiz yapılanmanın davasıdır. Belki mahkeme bu zincirin son halkasından bir örgüt bulabilecektir. Bundan önceki yargı süreci boyunca, biz Hrant'ın arkadaşları diyorduk ki, bu dava böyle bitmez. Şimdi de diyoruz ki, bu dava böyle başlamaz. Böyle başlamaz, çünkü, şimdi de diyoruz ki, bu dava böyle başlamaz. Böyle başlamaz çünkü, şimdi halihazırda kimi İçişleri Bakanı, kimi Vali olan, yani bir anlamda terfi ettiren kamu görevlileri ile ilgili somut bir gelişme olmamıştır."

"BİZ HRANT'IN ARKADAŞLARI, DİYORUZ Kİ, BU MÜSAMERE ARTIK SONA ERMELİDİR"

Devletin söz konusu kamu görevlilerini korumaya devam ettiğini öne süren Kaya, "Tablo çok açıktır. Bu tekrar görülmeye başlanan dava ile tetiğin arkasındaki ellerin hüküm giymesi mümkün değildir. Bir ihtimal tetikçinin yol arkadaşlarına örgüt kurmaktan hüküm verilecek, ancak o 'milli' ve tarihsel yapılanma yargı önüne çıkmayacak, perde arkasında kalmaya devam edecek, kimbilir belki de yeni terfiler alacaktır. Biz Hrant'ın arkadaşları, diyoruz ki, bu müsamere artık sona ermelidir. Gerçek sorumlular hesap vermeli, yargı önüne çıkmalıdır. Bu yapılmadığı sürece biraz sonra başlayacak olan yeni mahkeme sürecinden adalet çıkmayacaktır" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından gruptan aralarında milletvekilleri, avukat ve gazetecilerin bulunduğu bir grup duruşmayı izlemek için duruşma salonuna gitti.

TY (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülten Kaya Hrant Dink İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title