Haberler

Gülbey: "Suriyeli Ermeniler Pyd/ypg Saflarında Savaşıyorlar"

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Suriye vatandaşı olan özellikle 1915 yılında tehcir edilen Ermeni ailelerin torunlarının PYD/YPG saflarında yer alarak savaştıklarını iddia etti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Suriye vatandaşı olan özellikle 1915 yılında tehcir edilen Ermeni ailelerin torunlarının PYD/YPG saflarında yer alarak savaştıklarını iddia etti.

Gülbey, "1984 yılında Lübnan'da Ermeni terör örgütü ASALA ile birlikte basın açıklaması yaparak kurulduğunu duyuran Pkk'nın o günden bugüne kadar Ermeni lobisi ve devletiyle işbirliği devam etmektedir. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın 'Ermeniler Güneydoğu'da gün gelmiş asker kılığında, gün gelmiş PKK kılığında katliamlar yapmışlardır' sözleri de PKK ve Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin de içinde yer aldıklarını ispatlamıştır. 2-4 Nisan 2016 tarihlerinde Azerbaycan-Ermenistan arasında çıkan çatışmalarda 400 PKK'lının Suriye'den gelip Ağrı Tendürek Dağı üzerinden Ermenistan'a geçip Azerbaycan ordusuna karşı savaştığı ulusal basına yansımıştır. Bu 400 kişilik PKK-PYD/YPG grubu içerisinde 120 kişisi Ermeni asılı Suriye vatandaşı olduğu belirtilmiştir" dedi.

"Ermeniler, içinde Türk geçen her şeye düşmanlar"

Ermenilerin içinde Türk geçen her şeye düşman olduğunu dile getiren Gülbey, "Ermenilerin Müslüman Türk düşmanlığı, Türklerin Anadolu topraklarına gelişiyle başlar. Bu düşmanlığı da tespit eden Müslüman Türk düşmanı ülkeler, Ermenileri hep maşa olarak kullandılar. O günlerden beri bu topraklarda hesabı olan ülkeler, Ermenilere Türkiye, Azerbaycan, İran ve Gürcistan'da Müslüman Türk katliamları yaptırdılar. Osmanlı'dan bugüne kadar ilk kez Suriye topraklarına huzur ve adalet getirmek için giren Türk ordusunun karşısına yine Müslüman Türk düşmanlığı zihniyetine sahip olan o zihniyetten beslenen Ermeni grupları, PYD/YPG saflarında yer aldılar. Türkiye uluslararası arenada bu konuyu dillendirip, bu grupların Avrupa'daki destekçileri olan Ermeni lobisi ile PKK'ya karşı tedbirler alınmalıdır" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Suriye PKK Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title