Haberler

Gül Seralarında Anneler Günü Bereketi

Sahip olduğu verimli araziler ve yatırımlarla "tarımın başkenti" olarak anılan ve son yıllarda süs bitkiciliğinde de atağa kalkan Şanlıurfa'da üreticiler, Anneler Günü dolayısıyla yoğun mesai harcıyor.

Sahip olduğu verimli araziler ve yatırımlarla "tarımın başkenti" olarak anılan ve son yıllarda süs bitkiciliğinde de atağa kalkan Şanlıurfa'da üreticiler, Anneler Günü dolayısıyla yoğun mesai harcıyor.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 25 dönümlük serada modern tekniklerle kesme gül üreten bir firma, topraksız tarımla yetiştirdiği güllerle hem ülke ekonomisine hem de kadın istihdamına katkı sağlıyor.

En uygun yetiştirme koşullarının sağlanması için gerekli gölgeleme, gübreleme, havalandırma, sulama, ısıtma, soğutma ve nemlendirme işlemlerinin bilgisayar kontrolünde gerçekleştirildiği işletmede, Anneler Günü dolayısıyla hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Aşırı talebi karşılamakta zorlandıklarını belirten işletmenin üretim sorumlusu Mehmet Akbaba, özel günlerde iş yoğunluklarının arttığını ve bunun için daha fazla çalışmak durumda kaldıklarını ifade etti.

Seralarda en kaliteli gülleri yetiştirmek için gayret ettiklerini vurgulayan Akbaba, "Yılın büyük bölümünde yoğunluğumuz hep var ama düğün sezonu, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi özel günlerde ise gül talebi çok daha fazla oluyor. Son bir haftadır Anneler Günü dolayısıyla ekstra çalışıyoruz. Amacımız müşterilerimizi kaliteli çiçek yetiştirmek, bundan dolayı yorulsak da mutluyuz." diye konuştu.

Serada çalışan kadın işçiler de anneliğin kutsallığını bildiklerini belirterek, son bir haftada işlerinin arttığını dile getirdi.

İşçilerden Fatma Akar, işini severek yaptığını ifade ederek, yarından sonra yoğunluklarının azalacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Organize Sanayi Bölgesi Mehmet Akbaba Anneler Günü Şanlıurfa Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title