Haberler

Gül Anne! Okuldayım" Projesi Finali Yapıldı

Muş (AA) - Muş'ta, Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) tarafından kız çocuklarının eğitime kazandırılması amacıyla yürütülen "Gül Anne! Okuldayım" projesinin finali yapıldı.

Muş (AA) - Muş'ta, Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) tarafından kız çocuklarının eğitime kazandırılması amacıyla yürütülen "Gül Anne! Okuldayım" projesinin finali yapıldı.

Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Serinova YBO Müdürü Yalçın Süne, proje kapsamında bu güne kadar 11 köyde çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde 330 öğrenci velisini ziyaret ettiklerini, 75 kız çocuğunu da eğitime kazandırdıklarını belirten Süne, "Aslında sadece kız çocuklarını eğitime kazandırmak için uğraşmadık. Biz, erkek öğrencilerimizi de eğitim öğretime kazandırdık. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürümüzün tavsiyeleriyle 5. sınıftan terki engellemek için yoğunlaştık. Şu an okulumuzda yaklaşık 850 tane öğrenci var ve bu öğrencilerimizin proje öncesi sayısı 600 civarındaydı. En güzel söyleyebileceğimiz şey aslında bölgede ileride anne olacak, geleceğimize yön verecek olan insanları eğitim öğretime kazandırmış olmamız. Güzel bir sonuç aldığımıza inanıyoruz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, DAKA bölgesindeki 4 ile ayrılan payın 2 milyon Avro olduğunu ifade ederek, bunun bir milyon avrosunun Muş'a tahsis edildiğini dile getirdi.

Projeler kapsamında hem okullarda önemli iyileşmelerin sağlandığını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Övünerek söylemek gerekirse Muş genelinde 2 yıl önce ortaokulda okullaşma oranımız yüzde 87 iken, bugün yüzde 96 oldu. Geçen yıl bu projelerden ve diğer tüm okulların da çalışmasıyla 474 kızımızı okula başlattık. Bu okullaşma oranları liselere de yansıyacak. Çünkü ortaokula giden çocuk liseye gitmemektedir. Liselerdeki, ortaöğretimdeki okullaşma oranımızda yine yüzde 49'dan, yüzde 62'ye yükseldik."

Arslan, şöyle devam etti:

"Şu anda buradaki kızlarımız, Serinova YBO'ya kazandırıldı. Okul ikna ekiplerimiz evlere giderek velilerle görüşmeler yaptı ve bizzat bu kızlarımızı okula kazandırdı. Şimdi kızlarımıza soruyoruz ne olacaksınız diye 'doktor olacağız' diyorlar. Sadece kızlar değil, okula gitmeyen tüm öğrencilerimiz için çalışmalar yapıyoruz. Burada hedef, tüm öğrencilerimizi okullaştırmaktır, hiçbir çocuğumuzun okul dışında kalmamasıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Arslan Serinova Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title