Haberler

Greenpeace Raporuna Tepki

""ilaç katkısı"" iddialarına tepki gösterdi.

Yavuz Karaduman - Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, Greenpeace'ın Türkiye'de üretilen sebze ve meyve ürünleriyle ilgili hazırladığı rapordaki

""ilaç katkısı"" iddialarına tepki gösterdi. Aygun, "Bilimsel ve teknik ayrıntıları henüz açıklanmamış olan sözde rapor ne yazık ki tek taraflı, kasıtlı ve yanıltmaya yönelik bir haber durumundadır" dedi.

Aygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk tarım sektörünün son yıllarda bir çok kez gerçekdışı ve yanıltıcı bilgilendirme girişimleriyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Yüz binlerce çiftçiyi, milyonlarca çiftçi ailesini ve ondan önce 75 milyon tüketiciyi yakından ilgilendiren bu kasıtlı haber, zirai ilaç üretim ve kullanımı ile ilgili gibi görünse de Türk tohumculuk sanayisini ve 500'ün üzerindeki tohumculuk şirketi üyemizi üzmüştür"dedi.

Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri olarak Greenpeace'in raporunu art niyetli bir girişim olarak değerlendirdiklerini anlatan Aygun, şunları söyledi:

"26 Mart 2012 tarihinde Almanca olarak yayımlanan ve henüz söz konusu örgüt tarafından tam şekli ve İngilizce versiyonu açıklanmayan bu rapor, aslında yurt dışında Türkiye yaş ve işlenmiş sebze ve meyve ihracatına bir darbe vurmak, yurt içinde ise hükümete ve tüm toplum kesimlerine "organik tarım" lehine bir baskı yapmaktan başka bir amaç gütmemektedir. Bilimsel ve teknik ayrıntıları henüz açıklanmamış olan bu sözde rapor ne yazık ki tek taraflı, kasıtlı ve yanıltmaya yönelik bir haber durumundadır. Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri olarak bunu art niyetli bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Kim tarafından, nereden ve nasıl alındıkları ve ne şekilde analiz edildikleri bilinmeyen az sayıdaki örneği esas almak suretiyle, ülkemizde yetiştirilen sebze ve meyve ürünlerine böylesine bir 'kara etiket' vurulması anlamlıdır."

-"Türkiye'de tarımsal üretim iyi denetleniyor"-

Aygun, Türkiye'den ihraç edilen her türlü sebze ve meyvenin, ithalatçı ülkeler tarafından çok sıkı kontrol ve testlere tabi tutulduğu belirtti.

Greenpeace örgütünün zaman zaman ulusal ve uluslararası politikalar bağlamında tartışılan iş ve eylemler yaptığını hatırlatan Aygun, şunları söyledi:

"Türkiye'den ihraç edilen her türlü sebze ve meyvenin, ithalatçı ülkeler tarafından uzun yıllardan beri çok sıkı kontrol ve testlere tabi tutulduğu bilinmektedir. Örneğin yurt içinde uygulanan ve insan sağılığını öne çıkartan

'İyi tarım uygulamaları', 'Tarladan sofraya', 'Reçeteli zirai ilaç satışı' gibi değişik programları ile yine son zamanlarda sayıları hızla artan özel ve kamu laboratuvarlarını ve sayıları giderek artan test ve analizleri yok saymak mümkün müdür- Öyle anlaşılıyor ki, zaman zaman ulusal ve uluslararası politikalar bağlamında tartışılan iş ve eylemler yapan bu örgüt, Türkiye'ye bir çeşit organik tarım dayatması yapmakta, Avrupa ülkelerine ve Türkiye'nin diğer meyve-sebze ihraç pazarlarına ise adeta Türkiye'den mal almayın demektedir. Adı geçen örgütün bunu yaparken Türk üretici ve tüketicilerini asılsız iddialarla, delilsiz ve dayanaksız şekilde suçlaması ise hiç kimseyi şaşırtmamalıdır"

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Ekonomi

İlhami Özcan Aygun Yavuz Karaduman Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title