Haberler

Bisikletle Yola Çıkan Görme Engelli Bursa'ya Ulaştı

Güncelleme:

Kazazedelerde oluşan kalıcı engellere dikkat çekmek amacıyla Ankara'ya gitmek üzere bisikletle yola çıkan görme engelli Namık Tuncel, Bursa'ya ulaştı.

Trafik kazaları ve sonrasında kazazedelerde oluşan kalıcı engellere dikkati çekmek amacıyla bir arkadaşı eşliğinde Ankara'ya gitmek üzere Manisa'dan bisikletle yola çıkan görme engelli Namık Tuncel (50), Bursa'ya ulaştı.

Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörlüğünü de yürüten Tuncel, yolculuğunun 9'uncu gününde geldiği Bursa'da, merkez Yıldırım ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas'ı makamında ziyaret etti.

Elmas'a bilgi veren Tuncel, 10 gün sürmesini beklediği yolculuğunun, elverişsiz hava koşulları nedeniyle yaklaşık 20 günü bulacağını söyledi.

Yoluna, arkadaşı Hüseyin Keser (48) ile devam ettiğini anlatan Tuncel, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki engelli oranının hızla artması ve bu artışa sebep olan trafik kazalarına dikkati çekmek için bisikletle Manisa'dan Ankara'ya pedal çeviriyoruz. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Bandırma ve Çanakkale'den sonra Bursa'ya geldik. Trafik eğitimimizdeki eksikliklerimize dikkati çekmeye çalışıyoruz. Eskişehir üzerinden Ankara'ya gidip Emniyet Genel Müdürlüğünde (EGM) trafik yetkililerini ziyaret edeceğim. Sayın Başbakanımıza gidip daha önce yaptığımız çalışmaları anlatacağım. Sorunlarımızı anlatıp bir engellinin günlük hayatta karşılaştığı zorluklara dikkati çekeceğim. Engellilere imkan verilirse birçok şey yapılabilir. Hükümetimiz bu konuda çok girişken. Çok ciddi atılımlar yapıldı."

Olumsuz hava koşullarına rağmen ilerlemelerini sürdürdüklerini dile getiren Tuncel, yolculuk sırasında vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

Elmas ise Tuncel ve Keser'i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

Tuncel ve arkadaşı daha sonra İnegöl ilçesine gitmek üzere yola çıktı. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Elmas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title