Haberler

Görme Engellilere "Çağrı Merkezi" Eğitimi

Gaziantep'te görme engelliler, kendileri için açılan kurs sayesinde çağrı merkezlerinde istihdam imkanı bulacak.

Gaziantep'te görme engelliler, kendileri için açılan kurs sayesinde çağrı merkezlerinde istihdam imkanı bulacak.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aysel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000'de kurdukları dernekte bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Son olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) desteğiyle "Çağrı Merkezi Eleman Eğitimi" kursu düzenlediklerini belirten Aysel, şöyle devam etti:

"İki grup halinde 10 görme engelli kardeşimize 109 iş günü 544 saat eğitim vereceğiz. Kursiyerlerimiz, en az yüzde 40 görme engeli bulunanlardan oluşuyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan kardeşlerimize sertifika vereceğiz. Kursumuz istihdam garantili değil ama başarılı olanlar İŞKUR aracılığıyla müşteri temsilcisi çalıştıran kurum ve kuruluşlara yönlendirilecek."

Kursiyerlerin devletten günlük 20 lira da harçlık alacağını aktaran Aysel, kendilerine destek veren İŞKUR yetkililerine teşekkür etti.

Görme engellilerin yıllarca telefon santrallerinde çalıştığına işaret eden Aysel, "Çağımız, teknoloji çağı. Zaman, çok değişti. Şimdi kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere birçok işletmede çağrı merkezleri oluşturuldu. Biz de görme engelli kardeşlerimiz için böyle bir proje başlattık. İnşallah, başarılı oluruz ve devamını getiririz" diye konuştu.

Kursiyerlerden 57 yaşındaki Yılmaz Çetin ise kurstan memnun olduklarını söyledi. Aldıkları eğitim sayesinde bilgisayar kullanabildiğini vurgulayan Çetin, şunları söyledi:

"Bilgisayarım olmasına rağmen yıllarca bir yerini bozarım diye tuşuna elimi vurmaya korkuyordum. İşin içine girince anladık ki bizim gibi görme engelliler de her şeyi yapabilirmişiz. Bunu sonradan öğrendik. Engelli kardeşlerime sesleniyorum, öğrenmenin sınırı ve engeli yok. Engelli olmamız, bir şeyler yapmamıza engel değil. Yeter ki azimli olalım. Azimli olduğumuz sürece çözülemeyecek sorunumuz olmaz."

Çetin, kullandıkları bilgisayarlarda konuşan program bulunduğunu, programın yönlendirmesiyle işi öğrendiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Çetin Mehmet Aysel Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title