Haberler

Görme Biçimleri" Sergisi Yarın Açılacak

John Berger'ın 1972'de yayımladığı aynı adlı kitabından yola çıkarak hazırlanan "Görme Biçimleri" başlıklı uluslararası grup sergi yarın sanatseverlerle buluşacak.

John Berger'ın 1972'de yayımladığı aynı adlı kitabından yola çıkarak hazırlanan "Görme Biçimleri" başlıklı uluslararası grup sergi yarın sanatseverlerle buluşacak.

Küratörlüğünü Montblanc Kültür Vakfı eş başkanları ve çok disiplinli küratoryal platform Art Reoriented'ın kurucuları Sam Bardaouil ile Till Fellrath'ın üstlendiği sergi, Beyoğlu'nda bulunan Arter'de açılacak.

Fellrath, sergi alanında yapılan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, önceliklerinin her zaman sanatçının kendisini ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Serginin ana fikrinde John Berger'in önemli bir bağlantı olduğunu aktaran Fellrath, "Sanatçılar çoğu zaman çeşitli projeler, senaryolar, politik propagandalar, turizm işleri ve uzun vadeli planlar içinde kayboluyor. Bana göre dönüp sanatçıya ve sanat eserine bakmak önemlidir. Sanatçıların sanat eserini yarattığı andaki amacını, söylemeye çalıştıklarını ve onlar için önemli olanları hissetmeye çalışmak gerekiyor." diye konuştu.

Fellrath, sanatçıların birçok gelenekten beslenerek, kendi anlatım tarzlarını oluşturma özgürlüğüne sahip olduklarını vurgulayarak, serginin uzak ve yakın, geçmiş ve gelecek arasındaki farkları harmanlayıp yeni bir dil oluşturma çabasında olduğunu dile getirdi.

Sergide 33 sanatçıdan 70 eser var

Bardaouil ise sergide milattan önce binli yıllardan bugün kadar birçok sanat eserinin yer aldığını kaydetti.

Sergideki eserlere her bakıldığında farklı şeyler görüleceğine dikkati çeken Bardaouil, izleyicilerin eserlere bakmanın ötesinde, serginin bir parçası olacağını anlattı.

Çoğu Türkiye'de ilk kez görülecek 33 sanatçının yapıtlarını bir araya getiren "Görme Biçimleri" sergisi, 70 esere ev sahipliği yapıyor.

Sergide, Ghada Amer, Chris Bond, Ulisse Cantagalli, James Casebere, David Claerbout, Jojakim Cortis ve Adrian Sonderegger, Hayri Çizel, Salvador Dalí, Hans-Peter Feldmann, Andreas Gursky, Mona Hatoum, Jeppe Hein, Paul ve Marlene Kos, Alicja Kwade, Gustav Metzger, Shana Moulton, Vik Muniz, Grayson Perry, Walid Raad, Édouard Frédéric Wilhelm Richter, Fred Sandback, Markus Schinwald, Hassan Sharif, Cindy Sherman, Kim Tschang-Yeul, James Turrell, Kara Walker, James Webb, Frederik de Wit'in yanı sıra ismi bilinmeyen sanatçıların eserleri bulunuyor.

Resim, heykel, fotoğraf ve yerleştirme gibi farklı sanat dallarından eserlerin yer aldığı sergi, 13 Ağustos'a kadar izlenebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Frederico Chaves Guedes Beyoğlu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title