Haberler

Gölde Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor

Konya'nın Hüyük ilçesinde serinlemek için girdiği Beyşehir Gölü'nde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor.

Konya'nın Hüyük ilçesinde serinlemek için girdiği Beyşehir Gölü'nde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor.

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Tolca köyünde açıldıkları kayıktan yüzmek amacıyla suya atladıktan sonra yaklaşık 2 metre derinliğe sahip olduğu belirtilen suda gözlerden kaybolan 16 yaşındaki Nazım Kayal'ı arama çalışmaları ikinci gününde sürüyor. Gencin gölde kaybolduğu haberi ile birlikte dün başlatılan Beyşehir'den bölgeye sevk edilen dalgıçların da katıldığı arama çalışmalarından bir netice alınamamış, havanın kararması üzerine faaliyetlere ara verilmişti. Bugün sabah erken saatlerde Beyşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekibi su altında arama çalışmalarına yeniden başlarken, olaya tanık olan gençlerin gösterdiği yaklaşık 2 metre derinliğe sahip olduğu belirtilen sazlıklar arasında çalışmalar yoğunlaştırıldı. Beyşehirli dalgıçlara Konya AFAD ile Mersin'den gelen deniz polisi dalgıç ekipleri de destek verdi. Dalgıçlar su altında dip arama gerçekleştirirken, su yüzeyinden ise sonar cihazı ile kayıp gencin yeri belirlenmeye çalışıldı. Ancak, suyun bulanık olması nedeniyle görüntü alamayan dalgıçlar çalışmalarını güçlükle yürüttü. Öğlen saatlerine kadar devam eden su altı arama çalışmalarının sonuç vermemesi üzerine bölgedeki balıkçılar devreye girdi. Iğrıp denilen ağlarla kayıp genci derinliklerde arayan balıkçılar, açıktaki değişik noktalarda çalışma yürüttü. Ancak, aradan geçen 24 saate rağmen kayıp genç bulunamadı.

Bölgeye Hüyük İlçe Belediye Başkanı Nusret Akgümüş ile Kıreli Belde Belediye Başkanı Ali Mermer de gelerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alırken, kayıp gencin annesi ve babası da arama çalışmalarını bölgeye toplanan balıkçılar ve vatandaşlarla birlikte sahilden izledi. Güçlükle ayakta duran anneye ise komşuları destek olmaya çalıştı.

Öte yandan, arkadaşlarının güvenlik güçlerine verdiği bilgiye göre, ikamet ettiği Kıreli beldesinden Tolca beldesine gelerek 5 arkadaşı ile birlikte yakıtı olmadığı için çalıştıramadıkları 'dombaz' adı verilen kayıkla açıklara ilerleyen Kayal, daha sonra 4 arkadaşı ile birlikte suya atlayarak yüzmeye başladı. Kayık içerisinde ise 1 arkadaşı kaldı. Ancak, fırtınadan açıklara doğru sürüklenen kayığa ulaşamayan 4 genç, daha sonra kıyıya doğru yüzmek istedi. Kayal, suda gözlerden kaybolurken, arkadaşları kıyıya çıkmayı başardı. Nazım Kayal'ın, "Siz yüzerek kıyıya gidin" diyerek uyardığı arkadaşları karaya ulaşırken, kendisi sazlıklar arasında gözlerden kayboldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title