Haberler

Gökçeada Rum Okulunda İlk Karne Heyecanı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Zeytinli köyünde 49 yıl sonra açılan ve 4 öğrencinin eğitim gördüğü Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nda ilk karneler verildi.

4 öğrenciden 3’ü mazeretli olduğu için erken ayrılırken, kalan 1 öğrenci de bugün karnesini aldı. Gökçeada İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Zeytinli köyünde 49 yıl aradan sonra eğitime açılan eski adı Aya Todori İlk Mektebi olan Özel Gökçeada Rum Okulunda ilk karneler verildi. Okulda eğitim gören Musa Avcı (5), Sofya Avcı (8)ve Dimitri Kalpas (6), mazeretleri nedeniyle erken ayrıldıklarından, karnelerini daha önce aldılar. Kalan diğer öğrenci Kaan Kaleci (10) ise karnesini okulun son gününde aldı. Karnesini alan Kaleci, notlarının çok iyi olduğunu söyleyerek, tatilini oyun oynayıp televizyon izleyerek geçireceğini belirtti.

Okul müdürü Paraşkevi Berber Katakalos, yarıyılın kendileri açısından başarılı geçtiğini söyledi. Katakalos, "Öğrencilerimiz hem Türkçeleri'ni hem de Rumcalarını her gün dil ağırlıklı özelikle ve matematik ağırlıklı, diğer derslerimizi de takibini yaptılar. Bütün okullar gibi biz de tatilimize hazır giriyoruz. Tatilimiz herkes için hayırlı olsun. İki kardeşin İstanbul'a gitmesi gerekiyordu. Dün karnelerini aldılar. Diğer bir oğlan çocuğumuz var, o birkaç gündür yok dedesi rahatsız. Ciddi bir rahatsızlığı var şu anda. Yoğun bakımda. Onun da erken ayrılması gerekiyordu. İzinli olarak daha erken ayrıldılar. Karnelerini aldılar. Önümüzdeki dönem biraz daha sıkı çalışmamız gerekiyor diye onu konuştuk, ona karar verdik. Ve çocuklar tatillerine gidiyorlar. Bir öğrencimiz kaldı onunda bugünden itibaren tatili başlıyor. Çocuklar oyun varsa, güzel bir programın takibini yapıyorlarsa, sevgi varsa sanıyorum ki her yerde mutlu oluyorlar. Çocukların mutlu olmaması için hiçbir neden yok. Okulumuz sıcak. Hepimiz istekliyiz ve uğraşıyoruz. İşimizi yapmaya çalışıyoruz. Çocuklara sevgimizi gösteriyoruz. Benim için güzel bir yarıyıldı. Biraz zordu. Fakat başarılı olduk diye inanıyoruz" şeklinde konuştu.

AYA TODORİ MEKTEBİ

İlk olarak 1951 yılında eğitime başlayan Rum azınlık okulu Aya Todori İlk Mektebi, 1964 yılında kurucusunun isteği doğrultusunda kapatıldı. 2012 Ağustos ayında Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı adına Anna Koçumal, Milli Eğitim Bakanlığı’na Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nu açmak için başvuruda bulundu. Tadilatı yapılan okulun açılması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin geçen yıl çıktı. Okulda toplam 4 öğrenci eğitim görüyor.

GÜRKAN DÜZENLİ

ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Musa Avcı Çanakkale Zeytinli Gökçeada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title