Haberler

Göçer Ailelere Yönelik Başlatılan Okuma-yazma Kursu Sürüyor

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün 'Sosyal Sorumluluk Projesi' Kapsamında Göçer Ailelere Yönelik Başlattığı Okuma-yazma Kursunda Birinci Aşamayı Bitiren 23 Kişiye Düzenlenen Törenle 'Okur-yazarlık Belgesi' Verildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında göçer ailelere yönelik başlattığı okuma-yazma kursunda birinci aşamayı bitiren 23 kişiye düzenlenen törenle 'okur-yazarlık belgesi' verildi.

Daha çok yazları çevre illere giderek tarım işçiliği yapan göçer ailelerin oturduğu Yıldıztepe Mahallesi'ndeki Kanuni İlköğretim Okulu'nda, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın girişimleriyle açılan okuma-yazma kursunda birinci aşamayı bitiren 23 kişiye daha okuryazarlık belgesi verildi. Düzenlenen törene Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik ile davetliler katıldılar. Emniyet Müdürü Kahya, göçer aileleri çalıştıkları tarlalarda da gidip ziyaret ederek, durumlarını yakından gördüğünü söyleyerek, "Çok kötü şartlarda çalışıyorlar. Çadırlarda yaşıyorlar, yerde oturacakları bir kilimleri bile yok. Büyük bir mağduriyet içerisindeler. Bizler her zaman yanlarında olup, sorunlarını çözeceğiz. Eğitimlerine yardımcı olacağız" dedi. Okuryazarlık belgesini alan kadın ve genç kızlara, alışveriş çekleri ile bazı giyim paketleri de hediye edildi.

Bu arada, kurslarda şimdiye kadar 42 göçer aile mensubunun okuryazarlık belgesi aldığı belirtildi.

(BK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title