Haberler

Göç Mağduru Ailelere Seminer

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yürütülen “Çiçekler Solmadan” projesi kapsamında göç mağduru ailelere rehberlik, rehabilitasyon ve sosyal hizmet konularında eğitim semineri verildi.

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yürütülen "Çiçekler Solmadan" projesi kapsamında göç mağduru ailelere rehberlik, rehabilitasyon ve sosyal hizmet konularında eğitim semineri verildi.

Bir süre önce TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş'ın katılımı ile Şehit Selahattin İlköğretim Okulunun konferans salonunda düzenlenen "Çiçekler Solmadan" projesinin ikincisi, bu defa Dağgöl Mahallesi çevre yolu üzerinde bulunan kurs merkezinde yapıldı. Göç mağduru ailelerin sorun, sıkıntı ve çözüm yollarının arandığı eğitim seminerine çok sayıda aile katıldı.

Hakkari Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görevli psikolojik danışman Hurşit Demir, aile bireylerine göç ile ortaya çıkan psikolojik sorunlar üzerinde detaylı bilgiler verdi.

"Çiçekler Solmadan" adlı proje kapsamında istihdam edilen sosyal hizmet uzmanı Vedat Yalçın ise, aile bireylerinin çocuk eğitimine vermeleri gereken önemi slaytlar eşliğinde anlattı.

Seminerde aile bireylerinden gelen sorular ve sorunlar da dinlendi. Psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanı, ailelerin soruduğu sorulara tek tek cevap verdiler.

TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş da, "Çiçekler Solmadan" projesinin amacından bahsederek, "Bu insanlar biraz da hayata küsmüş kişilerdir. Yoksullukları, çocuklarının eğitim dışına itilmelerine neden olmuştur. Eğitim faaliyetleri çerçevesinde onların girişimcilik cesaretleri artırılmaya çalışılacak. Girişimcilik cesareti ve özgüven kazanmaları, hedef kitleyi tekrar ekonomik ve sosyal hayatın bir parçası haline gelecektir" dedi.

Yoğun katılımın sağlandığı seminer, katılımcılara verilen ikramlarla sona erdi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Karataş Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
title