Haberler

Gezi Parkı Eylemlerine İlişkin "Terör Örgütü" Odaklı Dava

SDP üyesi Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına başlandı.

Gezi Parkı eylemleri kapsamında açılan "terör örgütü" odaklı davada Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına başlandı.

Gezi Parkı eylemleri sonrasında açılan 36 sanıklı "terör örgütü" odaklı davanın ilk duruşması, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yasayla kaldırılması üzerine, gönderildiği İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Duruşmaya, aynı zamanda "Terör örgütü Devrimci Karargah" davası sanıklarından olan Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 26 sanık katıldı.

Duruşmada savunma yapan Bayraktaroğlu, görev yeri değiştirilen savcı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianamenin siyasi bir nitelik taşıdığını iddia ederek, "Muammer Akkaş ve yürütme arasında ciddi bir tartışma var. Bu tartışmanın boyutları Akkaş'ın da örgüt üyesi olduğuna kadar varıyor. Bu ciddi bir durumdur, davanın çelişkisidir. Akkaş, neredeyse çürütülmüş Devrimci Karargah iddianamesini yeniliyor" dedi.

Yasal bir parti üyesi ve örgütlü olduğunu aktaran Bayraktaroğlu, "Halka da örgütlü olmayı öneriyorum. Devrimciler fikirlerini gizlemez, açık bir şekilde savunur" dedi.

Gezi Parkı eylemlerinin, SDP'nin ve birkaç odanın yaptığı bir iş değil, toplumun büyük çoğunluğunun katıldığı toplumsal bir hareket olduğunu savunan Bayraktaroğlu, "Açıkça tavrı belli olan biz hem suçlu hem de terör örgütü üyesi ilan ediliyoruz" diye konuştu.

Gaz bombalarının halka karşı öldürücü silah olarak kullanıldığını öne süren Bayraktaroğlu, "Sadece eylemciler değil yoldan geçen insanlar da etkilendi. Devlet bu insanların kendini nasıl müdafaa edeceğine karar vermeli. Eğer orada olmasaydık insanlığa karşı suç işlerdik. SDP olarak yaptığımız her şeyin arkasındayız, doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra daha gür sesle devam ettireceğimizi söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Savunma yapan SDP meclis üyesi Ecevit Piroğlu da "2001'de kurulan bir partiyiz. Yürüttüğümüz demokrasi mücadelesi sonucu, Gezi Parkı direnişi sonucunda Devrimci Karargah üyesi olmakla suçlanıyoruz. Yapılması gereken Gezi Parkı direnişine katılanları yargılamak değil, talepleri doğrultusunda demokrasi paketi açıklamaktır" diye konuştu.

Sanıklardan SDP üyesi Ceyhun Dönmez de tutuklandıklarında örgüt üyesi suçlaması olmadığına dikkati çekti.

Ara karar

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 14 sanık hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, SDP'nin illegal örgütlerle ilişkisi olduğu yönündeki iddialar ile ilgili herhangi bir soruşturma, ihbar veya dava olup olmadığının sorulmasına hükmetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, eylemlerin başladığı ve sonlandırıldığı tarihler arasında günlük kaç göstericinin eylemlere katıldığının, kaç güvenlik görevlisinin görev yaptığının ve yaralanan vatandaş, güvenlik görevlilerinin sayısının sorulmasını da karara bağlayan heyet, duruşmayı 24 Şubat 2015'e erteledi.

Dönemin TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede,  şüphelilerin 3 ila 58 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sosyalist Demokrasi Partisi Muammer Akkaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title