Haberler

Gesi bağları sözleri! Gesi bağları sözleri ve hikayesi nedir? Gesi bağlarında dolanıyorum şarkı sözleri nasıldır?

Gesi bağları türküsünün hikayesi nasıldır? Gesi bağları sözleri nedir? Gesi bağları şarkı sözleri nasıldır? Gesi bağlarında dolanıyorum hangi yöreye aittir? Gesi bağları sözleri haberimizde...

Gesi bağları sözleri! Gesi bağları, Türk musikisinde efsaneleşmiş ve herkesin duyunca kolayca hatırlayabildiği bir türküdür. Gesi bağları hemen hemen herkesin dinlediği bir şarkıdır. İnsanların ruhuna dokunan bu güzel türkünün sözleri aşağıdaki gibidir;

GESİ BAĞLARI ŞARKI SÖZLERİ NELERDİR?

Gesi Bağları'nda dolanıyorum

Yitirdiğim yarimi aman aranıyorum

Bir çift selamına güveniyorum

Gel otur yanıma hallerimi söyleyeyim

Halimden bilmiyor ben o yari neyleyeyim

Gesi Bağları'ndan gelsin geçilsin

Kurulsun masalar rakı konyak içilsin

Herkes sevdiğini alsın seçilsin

Atma anam atma şu dağların ardına

Kimseler yanmasın anam yansın derdime

Gesi Bağları'nda üç top gülüm var

Hey Allah'tan korkmaz sana bana ölüm var

Ölüm varsa şu dünyada zulüm var

Gel otur yanıma hallerimi söyleyeyim

Halimden bilmiyor ben o yari neyleyeyim

GESİ BAĞLARI HİKAYESİ NASILDIR?

Eski zamanlarda Kayseri'de yaşayan bir aile bulunmaktadır. Bu aile kızlarını Kayseri iline bağlı Gesi ilçesine gelin gönderirler. Ancak eski zamanlarda ulaşım sıkıntısı yaşandığından dolayı kız ailesini ve annesini göremez. Ulaşım zor olduğu için anne ile irtibat kopar. Onlar da kızı ziyarete gelemezler. Kız ailesini özler. Fakat kızın bu aile özlemi bir türlü kocası ve kaynanası tarafından ciddiye alınmaz. Kız ise bu durumu içine atmak zorunda kalır. Kaynanası tarafından şansı olmayan kız, onun türlü türlü eziyetlerine katlanmak zorunda kalır. Belli bir zaman geçtikten sonra kız ile kocasının bir çocukları olur. Bu durum kız için bir teselli kaynağı olsa da aile özlemi giderek artar ve her şey kötüleşir.

Kız aile özlemi çekmeye devam eder. En büyük sıkıntısı ise annesinden bir türlü haber alamamasıdır. Yıllar böyle geçer ve en sonunda kız annesinin ölüm haberini alır. Bu haberi alır almazyıkılır ve kendisini Gesi Bağları'na atar. Burada bu türküyü söylemeye başlar ve durmadan ağlar.

GESİ BAĞLARI HANGİ YÖREYE AİTTİR?

Gesi Bağları Kayseri yöresine aittir. Evlendikten sonra aile özlemi çeken bir kızın hikayesi anlatılmaktadır. Kayseri ilinin Gesi ilçesine gelin giden kızın buruk hikayesi bu yörede yaşanmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kayseri Kayseri Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (11)

Ismini vermek istemeyen bir vatandaş:

Bence de çok güzel olmuş ellerinize sağlık kısa ve öz olmuş

2
7
yanıtYanıtla
Ismini vermek istemeyen bir vatandaş:

Ellerinize sağlık çok anlamlı bir turku gerçekten ellerinize sağlık kısa ve oz

3
4
yanıtYanıtla
Gizem:

Müthiş duygusal??????????

3
3
yanıtYanıtla
Gizem:

Aynen bu benim işime çok yarar ve çok duygusal olmuş 8 sınıflar icin

3
1
yanıtYanıtla
..........:

Kısa ve öz cok güzel olmuş

2
1
yanıtYanıtla
Defne:

Çok güzel olmuş çok acıklı da çok güzel olmuş??????

1
1
yanıtYanıtla
Gizem:

Aynen bencede

yanıt0
yanıt0
Büşra:

Çok güzel çok begendim

0
1
yanıtYanıtla
Büşra:

Ellerinize saglık

0
1
yanıtYanıtla
Isimsiz ........:

Ellerinize sağlık

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title