Haberler

Gercüş'te, Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi

Gercüş'te, Alt Bölge Kalkınma Planı kapsamında "Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" hayata geçti.

Gercüş'te, Alt-Bölge Kalkınma Planı kapsamında "Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" hayata geçti.

GAP İdaresi tarafından Entegre Kırsal Kalkınma Programına alınan Gercüş ilçesi Alt Bölge Kalkınma planı çerçevesinde meyve yetiştiriciliğini geliştirmek için Gercüş'te Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi hayata geçirildi.

Proje hakkında açıklama yapan Gercüş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mevlüt Özdemir, Gercüş ilçesi ve köylerinde hayata geçirilecek olan proje kapsamında 100 çiftçinin 10'ar dekarlık olmak üzere toplamda bin dekar alanda fıstık bahçesi kurulumu yapacağını belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Özdemir, şöyle konuştu:

"GAP İdaresi ve çiftçi katkısı ile finanse edilecek bu proje Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği koordinatörlüğünde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile beraber uygulaması yapılacaktır. Bu projenin finansının yüzde 70'i GAP İdaresinin vereceği hibe ve yüzde 30'u ise çiftçiler tarafından sağlanacaktır. Özellikle kuru tarım alanlarına sahip dağlık köylerimizdeki kıraç arazilerimizin bu ürün desenine olan uygunluğu sayesinde değerlendirmektedir. Bu kuru arazilere sahip çiftçilerimize bu destek sağlanarak yaklaşık olarak 8 yıldan sonra verime gelen ve yaklaşık olarak 50 yıl ürün veren bu bahçeler ile çiftçilerimizin gelecekte yüksek refah seviyesine ulaşmaları sağlanacaktır."

Özdemir, uzun yıllardan beri Gercüş'te yetiştirilen Antep fıstığı üretimini artırmak için yüksek verimli fidanlar kullanarak yeni tesis edilecek Antep fıstığı plantasyonları sayesinde kırsal alanda yaşayan insanların gelir düzeyinin arttırılacağını kaydetti. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Özdemir Gaziantep Gercüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title