Haberler

Üniversite öğrencisi genç kekik ve nane aromalı domates yetiştirdi

Güncelleme:

- Üniversite öğrencisi genç kekik ve nane aromalı domates yetiştirdi Üniversite öğrencisi genç 4 yıldır yaptığı genetik çalışmanın ardından kekik ve nanenin aroma genlerini domatese aktarmayı başardı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Fen Bilgisi öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi...

- Üniversite öğrencisi genç kekik ve nane aromalı domates yetiştirdi

Üniversite öğrencisi genç 4 yıldır yaptığı genetik çalışmanın ardından kekik ve nanenin aroma genlerini domatese aktarmayı başardı

OSMANİYE - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Fen Bilgisi öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi Ebru Çolakerol, yaptığı genetik çalışmalarla kekik ve nane kokulu, lezzeti ve aroması da kekik ve nane olan domates yetiştirdi.

Çukurova Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi Ebru Çolakerol 4 yıl önce öğretmeninin teşvikiyle genetik alanında çalışmalar yapmaya başladı. Yaptığı bu çalışma ile kekik ve nane bitkisinin koku ve lezzet genlerini ayıran Çolakerol daha sonra bu bitkilerin genlerini domatese aktardı. Yaptığı birkaç denemede önce başarısız ve diktiği domatesler kuruyan Ebru Çolakerol, pes etmeden çalıştı.

Son olarak saksı içerisinde 2 kök domatesi yetiştirmeyi başaran üniversite öğrencisi kızın diktiği domateslerden kekik ve nane kokulu, tadı da kekik ve naneyi andıran domates ortaya çıktı. Çalışmalarının devam edeceğini ve Türkiye'yi tohumda dışa bağımlı olmaktan kurtarıcı çalışmalar yapmayı hedeflediğini belirten Ebru Çolakerol "Kekik ve nane kokulu domates elde ettim. Genetik bilimlerini kullanarak kekiğin gen aromasını domatese aktararak elde ettim. Lise 2'den bu yana bu projenin üzerinde çalışma yapmaktayım. Okulda hocamın bana katkısı çok büyük oldu kendisine de teşekkür ederim. Bu projedeki amacım devletimizin tohumda dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak yeni projeler yapmak için bir başlangıç. Domatesi ve bitkisini kokladığınız zaman kekik ve nanenin kokusunu alabilirsiniz. Ayrıca yediğiniz zamanda ağzınıza domates ile birlikte kekik ve nane aroması da gelecektir. Bir sonraki projem acılı domates üretmek." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genetik Genel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title