Haberler

Türkiye İzcilik Federasyonu ve Mamak Belediyesi işbirliği protokolü imzalandı

Güncelleme:

Türkiye İzcilik Federasyonu ve Mamak Belediyesi işbirliği protokolü imzalandı Türkiye İzcilik Federasyonu ve Mamak Belediyesi arasında düzenlenen işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye İzcilik Federasyonu ve Mamak Belediyesi işbirliği protokolü imzalandı

ANKARA - Türkiye İzcilik Federasyonu ve Mamak Belediyesi arasında düzenlenen işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Kafasını boş meşguliyetlerle değil; kitaplarla, bilgisayarla, projeyle meşgul eden, yüreği heba ve heveslerle değil, inançla, şefkatle, cesaretle dolu bir nesil istiyoruz" dedi.

Gençlerin ve çocukların eğitim ve öğretimine, toplumun ahlaki alt yapısının sağlıklı bir şekilde oluşumuna, kültürel zenginliğin artmasına, çocuk ve gençlerde doğayı ve çevreyi koruma bilincini arttırmak ve günlük hayatta bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak amacıyla Üreğil Millet Bahçesi'nde, Türkiye İzcilik Federasyonu ve Mamak Belediyesi arasında düzenlenen işbirliği protokolü imzalandı.

Amaçlarının dünya üzerinde iyiye ve güzele dair ne varsa bütün bunları savunan bir gençliğin önünü açmak olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Hakkın ve hakikatin tarafında olan bir nesli ülkemize kazandırmaktır. Kafasını boş meşguliyetlerle değil, kitaplarla, bilgisayarla, projeyle meşgul eden, yüreği heba ve heveslerle değil, inançla, şefkatle, cesaretle dolu bir nesil istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Mamak Belediye Başkanı Köse, açılacak olan izcilik okulu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Mamak Belediyesi olarak, İzcilik Federasyonu ile ortaklaşa imzalayacağımız protokol kapsamında öncelikle Spor Kulübümüz bünyesinde İzcilik Okulu açacağız. Burada gençlerimize izcilik faaliyetlerinin yürütülmesi adına kurslar açacağız. Gençlerimize kamp imkanı sunacağız. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa Mamak genelinde izciliğe merak sarmış gençlerimizi kurslarımızda yetiştireceğiz. İzcilik faaliyeti gençlerimizin zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal, duygusal karakter gelişimine katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda çocuklarımızın küçük yaşta çevre bilincini de kazanmasını sağlamaktadır. İzcilik ruhunun en önemli yanı, disiplinli ve çevreye duyarlı olmaktır. Diğer spor dallarından farklı olarak fedakarlık ve gönüllülük esasına dayanır."

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ise protokol hakkında, "Birçok sporu tabiat ve çevreyle alakalı birçok faaliyeti yaptırırken bizim istediğimiz. Çocuk ve gençlerin güzel ahlaklı ve vatanını milletini seven ve ileride bizden sonra bu ülkeyi çok daha güzel yerlere taşıyacak olan çocukları geliştirmek. Bu kapsamda da Mamak ilçesi çocuklarımızı bu teşkilatımızın içinde görmekten mutlu olacağız. Onları tabiata götüreceğiz. Oradaki nimetlerden faydalanmasını sağlayacağız. Onları Bosna'dan Bakü'ye kadar, Brezilya'dan Kore'ye kadar birçok yere götürüp oradaki izcilerle tanışmalarını özellikle gönül coğrafyamızda ki izcilerle daha da samimi olarak buradan alıp oraya götürebilmek" şeklinde konuştu.

Üreğil Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen işbirliği protokolüne Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse ve Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı'nın yanı sıra; Türkiye İzcilik Federasyonu Eğitimden Sorumlu Lideri Süheyla Subaşı katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mamak Belediyesi Murat Köse Mamak Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title