Haberler

Çoban Kız Hamdu Sena, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Kepenek Giyerek Gidecek

Çoban kız Hamdu Sena, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kepenek giyerek gidecek Rizeli Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak çağrıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na her iki yanında 'Çoban Kız Hamdu Sena' yazılı kepenek giyerek gidecek...

Çoban kız Hamdu Sena, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kepenek giyerek gidecek

Rizeli Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak çağrıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na her iki yanında 'Çoban Kız Hamdu Sena' yazılı kepenek giyerek gidecek

Rize'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye olarak ise kendi yaptıkları yayla tereyağından götürecek

RİZE - Rizeli Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak çağrıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na her iki yanında 'Çoban Kız Hamdu Sena' yazılı kepenek giyerek gidecek. Rize'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye olarak ise kendi yaptıkları yayla tereyağından götürecek.

Rize'nin İkizdere ilçesi Yağcılar köyünde yeni doğum yapan keçisini sırtına alan, yavrusunu da 'Tomi' isimli çoban köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyarak karlı yolda yürürken ağabeyinin bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşması ile ünlenen 12 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Külliye'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na çağrılmasının ardından tatlı bir telaş yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde hemşehrisi Erdoğan'a hediye olarak ne götüreceğine karar veren Hamdu Sena Bilgin, resepsiyonda ne giyeceğine de karar verdi.

Bilgin, 29 Ekim Resepsiyonu'na özel olarak yaptırdığı her iki yanında 'Çoban Kız Hamdu Sena' yazılı kepenek giyerek gitmeye karar verdiğini söyledi. Kendisinin bir çoban kızı olduğunu hatırlatan Hamdu Sena Bilgin, çobanların koyunları bekletirken giydiği kıyafet olan, yağmurlarda içine su almayan ve soğuklarda ise sıcak tutan 'Kepenek' giyerek kültürünü yaşatacağını belirtti.

Yağcılar Köyü'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Atilla Bilgin'in Ortaokul 1. sınıf öğrencisi kızı Hamdu Sena Bilgin, yaptığı açıklamada "Bu davet benim için çok önemli çünkü Cumhurbaşkanımızdan bazı konularda destek isteyeceğim. Özellikle yaylamıza yol olmadığından dolayı 4 kilometrelik yolu yürüyerek gidiyoruz. Bu yolun yapılmasını isteyeceğim. Köyümüzdeki organik tarım çalışmaları konusunda da talepte bulunacağım. 29 Ekim Resepsiyonunda Cumhurbaşkanımıza ileteceğim konular arasında çok şey var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye olarak yayla tereyağı götüreceğini kaydeden Bilgin "Hayvanları çok seviyorum. Onlara bir zarar gelmesini istemiyorum. o yüzden ilerleyen dönemlerde ilk etapta veteriner sonrasında ise Tarım bakanı olacağım hedefim bu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Recep Tayyip Erdoğan Atilla Bilgin 29 Ekim Genel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Slovenya da Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Slovenya da Filistin devletini resmen tanıdı

Bakmadan Geçme

5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slovenya Filistin'i tanıdı mı? İşte Filistin'i tanıyan son ülkeler İtalya Türkiye maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya Türkiye hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayramda bankalar açık mı? Kurban bayramında bankalar kapalı mı 2024? Arda Güler neden yok? İtalya Türkiye milli maçta Arda Güler neden yok, sakat mı? Avusturya Sırbistan maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Avusturya Sırbistan maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Kutsal Damacana 5 ne zaman çıkacak? #129300
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title